Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd bij De Nieuwe Omval
5 MEI 2022
13:00 — 15:00
Cafe de Omval
Let op! Dit event is al verstreken.
Vrijheidsmaaltijd in deze buurt in beweging voor jong & oud.

Op 5 mei is er op het plein naast voormalig café De Omval een heuse Vrijheidsmaaltijd. Samen vieren we Bevrijdingsdag en genieten we van lekkere hapjes van ons aller Bartje Boemboe. Kom allemaal langs en neem vrienden, familie, kinderen, buren en kennissen mee!

We starten om 13.00 uur  en we hebben hapjes voor 50 mensen. Het eten is helemaal gratis! Kom dus lekker op tijd.

Naast dat we de vrijheid vieren en stilstaan bij onze geschiedenis, gaan we ook praten over de toekomst. Het voormalig café De Omval wordt verbouwd tot een prachtig nieuw gebouw met een mooie buurtfunctie. Samen met de buurt willen we een vruchtbare discussie over hoe een nieuwe plek voor de buurt eruit moet zien en welke wensen en behoeften er zijn in de buurt.

We hebben speciale placemats laten maken door kunstenaar Jesper Buursink, deze placemats zijn er om vrolijk te fantaseren over de toekomst. Kleur, teken, plak en geef tips over hoe het oude café weer nieuwe energie kan krijgen.

Maar er is meer! Geen Bevrijdingsdag zonder een feestje dus we hebben de Zuid-Afrikaanse Dean Medina en zijn Amsterdam Music Project gevraagd om hun aanstekelijke Funk-Rock-Soul muziek ten gehore te brengen. Dansschoenen aan!

En om de Vrijheidsmaaltijd ook nog eens een officieel tintje te geven, komt onze stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter langs om een welkom woord te doen en met elkaar naar de toekomst te kijken.

Deze Vrijheidsmaaltijd wordt georganiseerd door Amsteldorp Actief, Culture Matters en We The City. De maaltijd en het programma worden mede mogelijk gemaakt door Bartje Boemboe, Space&Matter, Fonds voor Oost en het Amsterdams 4 en 5 mei comité.

Vrijheidsmaaltijd bij De Nieuwe Omval
5 MEI 2022
13:00 — 15:00
Cafe de Omval
Omval 589
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Amsteldorp Actief
Bartje Boemboe
Culture Matters
Space&Matter
We The City
Telefoon: 0615544496
Website by HOAX Amsterdam