Herdenken
Archief
Armeense Genocide Herdenking
21 APR 2024
12:00 — 13:00
Armeens-Apostolische Kerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Op 21 april spreken Viktor Biyagov, de ambassadeur van de Republiek Armenië, en burgemeester Femke Halsema.

De Armeense Genocide is de naam voor de moorden op honderdduizenden tot meer dan een miljoen Armeniërs, die gepleegd werden in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken. De Stichting Sint Grigor Narekatsi Amsterdam en de Armeens-Apostolische Kerk ‘Surp Hoki’ in Amsterdam organiseren op zondag 21 april de jaarlijkse herdenking.

De ceremonie zal plaatsvinden bij het in 2018 geplaatste monument op de buitenmuur van de Armeens-Apostolische Kerk Surp Hoki aan de Krom Boomssloot 22 in Amsterdam. Het programma vangt aan met een kort gebed en bestaat verder uit een aantal toespraken, het leggen van bloemen en kransen onder het monument, optredens van het Black Swan Quintet op de Armeense Brug tegenover de kerk en een minuut stilte.

De opening van de ceremonie wordt gevolgd door een toespraak van de Ambassadeur van de Republiek Armenië in het Koninkrijk der Nederlanden, Viktor Biyagov. De stad Amsterdam is tijdens de bijeenkomst vertegenwoordigd door Burgemeester Femke Halsema, die zich tot de aanwezigen zal richten met een bijdrage. Ook leden van de Tweede Kamer zullen spreken. Traditiegetrouw is er afvaardiging vanuit de Amsterdamse gemeenteraad. De herdenking wordt eveneens bijgewoond door vertegenwoordigers van verschillende Nederlandse maatschappelijke organisaties en leden van onder andere de Griekse, Assyrische en Yezidi gemeenschappen van Nederland.

Armeense Genocide Herdenking
21 APR 2024
12:00 — 13:00
Armeens-Apostolische Kerk
Krom Boomssloot 22
Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam