Theater
Archief
Bestemming: bevrijd
4 MEI 2023
21:00
Meervaart Theater
5 MEI 2023
13:00
Meervaart Theater
Let op! Dit event is al verstreken.
Voor de tweede maal dook deze groep jongeren in het verhaal van een verzetsvrouw. Dit maal dat van Truus Wijsmuller-Meijer.

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermaker Anne Goedhart in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Bestemming: bevrijd.

Voor de tweede maal dook deze groep jongeren in het verhaal van een verzetsvrouw. Dit maal dat van Truus Wijsmuller-Meijer. Al voordat de oorlog begon maakte Truus zich op bijzonder krachtige wijze sterk voor Joodse kinderen. Ruim 10000 heeft ze er gered. Hoe kreeg ze dit voor elkaar? En hoe verging het de kinderen, die op de trein stapten met vrijheid als eindbestemming? Dankzij Truus bereikten zij de vrijheid. Maar waren zij ook echt bevrijd.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten ruim 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar oud.

Bestemming: bevrijd
4 MEI 2023
21:00
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
Amsterdam
5 MEI 2023
13:00
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam Kaarten: €5
Georganiseerd door
Theater de Meervaart
Theater Na de Dam
Website by HOAX Amsterdam