Vrijheidsmaaltijd
Archief
Bevrijdingsdag bij het Mandelahuisje
5 MEI 2023
12:30 — 14:30
Mandelahuisje
Let op! Dit event is al verstreken.
Schuif aan voor een gratis Vrijheidslunch!

Vrijheid moet je eigenlijk letterlijk kunnen proeven doordat iedereen dagelijks een gezonde maaltijd op tafel moet kunnen zetten. Doordat ieder kind met een degelijk ontbijt in de maag naar school moet kunnen. Vrijheid moet je doen!

Daarom nu even geen speeches, maar eten! Een Vrijheidslunch.

Gratis en iedereen is welkom.

Feiten

⁃ 1 miljoen Nederlanders leven rond de armoedegrens, waardoor veel bespaard wordt op het kopen van gezond eten

⁃ Door de verhoogde energieprijzen slaat 6% van de Nederlanders dagelijks een maaltijd over ⁃ 400 duizend kinderen gaan regelmatig zonder ontbijt naar school

Mandelahuisje

In zijn eerste toespraak als president van Zuid-Afrika sprak Nelson Mandela dat we niet naar armoede moeten kijken als een onvermijdelijk natuurverschijnsel. Het is aan te pakken, per direct. En zo werd zijn verkiezing het begin van de bouw van enkele miljoenen kleine woningen, slechts 4 bij 4 meter groot, maar wel met toilet, douche, stroom en betonnen muren. Deze kleine woningen vervingen evenzoveel houten krotten en worden tot op de dag van vandaag ‘Mandelahuisje’ genoemd.

De naam van Herberg het Mandelahuisje is niet alleen een eerbetoon aan Nelson Mandela, maar ook aan het feit dat je onrecht soms van de ene op de andere dag kunt aanpakken.

Door financiële of persoonlijke beperkingen kan de persoonlijke vrijheid behoorlijk beperkt worden. Met het verzorgen van de vrijheidslunch willen wij op 5 mei de bewoners van Amsterdam Noord die dat nodig hebben verwennen.

Waarbij het accent ligt op het vieren van de vrijheid en de saamhorigheid, onder het genot van een lekkere en  gezonde lunch.

Vriendelijke groet, Ilco van der Linde Founder Mandelahuisje en alle Bevrijdingsfestivals

&

Ivy Powel Chef Kok Mandelahuisje Soso lobi ♥ Tante Ivy’s Tasty Kitchen

Bevrijdingsdag bij het Mandelahuisje
5 MEI 2023
12:30 — 14:30
Mandelahuisje
Sixhavenweg 27
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam