Vrijheidsmaaltijd
Archief
Bevrijdingsfestival Amsterdam – Het Vrije Westen
5 MEI 2018
11:00 — 23:00
Cultuurpark Westergasfabriek
Let op! Dit event is al verstreken.
Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen viert 5 mei in het Cultuurpark Westergasfabriek.

Uitgebreide informatie over het programma: www.hetvrijewesten.eu.

Volg de updates via de facebookpagina van Het Vrije Westen.

Om 14.00 uur wordt het vuur van de festivalfakkel ontstoken door de Bevrijdingsvuurestafette lopers.

Het Bevrijdingsfestival viert de vrijheid met maar liefst zeven podia in het Westerpark.

Op het Sena Performers Stage optredens van de Ambassadeur van de Vrijheid My Baby, HAEVN, Moss, Koffie, The Dubbeez, Rilan & the Bombardeers, Dieter van der Westen en Tape Toy.

In de Club de Ville tent spelen The Howlin’, Zorita, Sunfire, Mooon, Amsterdelics, San Dollar, en Banner.

Click X Westerunie verzorgt de house stage, Mossel & Jamen het hiphop podium, Soop de Lindy Hop en de Vrije Universiteit organiseert een Vrijheidsmaaltijd.

Verder is er het Familie Vrijheidsplein met verhalen van Oorlog in mijn Buurt, Vrijheidscolleges door Fresku, Tinkebell en Afshin Ellian, Speeddaten met Veteranen, Rijdende Keukens en de Vrijheidsmarkt.

Om 5 minuten voor 5 staan we met bijna één miljoen Bevrijdingsfestivalbezoekers in heel Nederland vijf minuten stil bij onze vrijheid. Het festival is gratis en duurt van 11:00 tot 23:00 uur.

Bekijk het programma op www.hetvrijewesten.eu

De Vrijheidscolleges door Afshin Ellian, Fresku en Tinkebell in de grote zaal van het het Ketelhuis tussen 16.00 uur en 19.00 uur.
Reserveer op tijd een gratis ticket via http://www.vrijheidscolleges.nl/

Vrienden van de vrijheid: Vfonds, Veteraneninstituut, Ministerie van Defensie, ProDemos, Het Rode Kruis, Amnesty International en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Worlds Best News.

Ieder jaar op 5 mei worden er in Nederland 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op de festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd maar ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld. De Bevrijdingsfestivals worden gecoördineerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De komende jaren doet het Nationaal Comité een appel op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité onder de noemer Geef vrijheid door. In iedere provincie, de hoofdstad Amsterdam en de Hofstad Den Haag vieren jaarlijks bijna een miljoen mensen de vrijheid. Het vfonds is de hoofdsponsor van de Bevrijdingsfestivals, lees hier meer over het vfonds.

Bevrijdingsfestival Amsterdam – Het Vrije Westen
5 MEI 2018
11:00 — 23:00
Cultuurpark Westergasfabriek
Polonceaukade 27
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Het Vrije Westen
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam