Bevrijdingsfestival
Archief
Bevrijdingsvuurestafette 2019
4 MEI 2019
21:30
Olympisch Stadion Amsterdam
5 MEI 2019
— 14:00
Olympisch Stadion Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.

Dit jaar vieren wij 74 jaar vrijheid. In de nacht van 4 naar 5 mei, om twaalf uur ’s nachts, de overgang van herdenken naar vieren, wordt op het 5 Meiplein in Wageningen het Bevrijdingsvuur ontstoken. Ongeveer 5000 lopers uit meer dan 200 gemeentes staan dan op deze historische plek. In estafettevorm brengen zij het vuur naar hun eigen gemeente.

71e editie Bevrijdingsvuurestafette

De Bevrijdingsvuurestafette wordt dit jaar voor de 71e keer georganiseerd. Amsterdam doet uiteraard weer mee. Wilt u ook meedoen aan deze sportieve uitdaging? Schrijf dan snel in, er kunnen dit jaar slechts 50 lopers meedoen..

Hoe werkt het?

  • Met je groep (3 personen) ga je van Wageningen naar Amsterdam.
  • Elke groep legt steeds een afstand van ongeveer 15 kilometer af.
  • 1 persoon loopt hard en wordt door 2 groepsgenoten begeleid op de fiets. Dit betekent dat elke deelnemer per etappe ongeveer 5 kilometer hardloopt en 10 km fietst.
  • Na 15 kilometer wisselen de groepen op een centrale  ontmoetingsplek. Heeft uw groep rust, dan neemt u plaats in de touringcar en wordt u vervoerd naar de volgende ontmoetingsplek.
  • Het aantal etappes dat wordt gelopen staat niet vast, maar 3 of 4 etappes afleggen is wel gebruikelijk. Iedere loper legt dan ongeveer 15-20 km af, verdeeld over meerdere etappes, afgewisseld door rustpauzes in de bus.

N.B. De estafette is niet bedoeld voor wandelaars.

Programma

4 mei 21.30 uur: Vertrek touringcar van Olympisch Stadion naar Wageningen
5 mei 00.00 uur: 5 Meiplein, Wageningen: Bevrijdingsvuur ontsteken en start estafette
5 mei 08.00 uur: Ontbijten onderweg
5 mei 14.00 uur: Huldiging op het Amsterdams Bevrijdingsfestival in het Westerpark

Let op: de vertrek- en aankomstlocatie zijn verschillend. Er is geen georganiseerd vervoer van het Westerpark naar Sporthallen Zuid.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via het digitale inschrijfformulier. Inschrijven en deelname is GRATIS. De eerste 50 inschrijvers zijn verzekerd van een plek. Daarna staat u als reserve ingedeeld. Schrijf u dus snel in als u mee wilt doen. Als u inschrijft, gaan we ervan uit dat u ook daadwerkelijk meeloopt. Mocht u toch onverhoopt verhinderd zijn, laat dat dan zsm weten via onderstaand mailadres.

Informatiebijeenkomst

Op 30 april wordt een informatiebijeenkomst voor alle deelnemers gehouden. Deze vindt plaats in het clubhuis van Phanos, Olympisch Stadion 1, aanvang 19:30 uur.

Let op!
  • Dit jaar wordt (in afwijking van voorgaande jaren) geen lunchpakket op 5 mei verzorgd.
  • Houd ook rekening met de start van de Ramadan op 5 mei.
  • Zorg voor reflecterende kleding en verlichting!

Vragen?

Kijk op de website van Phanos Atlethiekvereniging
Neem voor meer informatie contact op met Ron Jansen, verenigingsmanager Phanos.

Geschiedenis Bevrijdingsvuurestafette

In 1948 werd het Bevrijdingsvuur door Montgomery van Portsmouth naar het D-daystrand in Normandië gebracht. Het Bevrijdingsvuur werd vervolgens door Nijmeegse atleten meegenomen naar Wageningen. Vervolgens verspreidden andere estafettelopers het Bevrijdingsvuur via Rhenen naar Den Haag en andere plaatsen in het land. Die traditie houden we in stand. Ook in 2019 wordt het vuur naar Amsterdam gebracht.

Kijk voor meer informatie op http://www.bevrijdingsvuurestafette.nl/

Bevrijdingsvuurestafette 2019
4 MEI 2019
21:30
Olympisch Stadion Amsterdam

Amsterdam
5 MEI 2019
— 14:00
Olympisch Stadion Amsterdam

Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam