Vrijheidsmaaltijd
Archief
We are Lief!
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
Wereldhuis
Let op! Dit event is al verstreken.
Vrijheidsmaaltijd in de Hoftuin.

De mensen van het Wereldhuis, een veilige plek voor mensen zonder geldige papieren, nodigen je van harte uit voor een heerlijke maaltijd in de prachtige Hoftuin of overdekte kas aan de Nieuwe Herengracht 18.

In het Wereldhuis ontmoeten we mensen die om allerlei verschillende redenen naar Nederland zijn gekomen. Ze zijn gevlucht of op zoek naar een open samenleving, werk en een beter bestaan. Vanwege hun ongedocumenteerdheid is het een zwaar bestaan. We willen onze gasten laten zien dat ondanks dit zware leven ze toch in staat zijn om hun talenten te laten zien op een plek als het Wereldhuis. Samen eten verbind. Voeg daar samen muziek maken en dansen aan toe en er ontstaat magie!

Vanaf 17:00 word je welkom geheten met muziek. Na een toost op de vrijheid gaan bezoekers aan tafel en in gesprek met elkaar over de betekenis van vrijheid. Wie zijn de mensen van het Wereldhuis, welke vrijheid zoeken zij in Nederland? Hoe denken onze bezoekers over hun komst? Gunnen zij hen vrijheid? Kennen buurtgenoten ook vormen van onvrijheid? Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Door middel van een open mic en zeepkist worden bezoekers uitgenodigd te vertellen wie ze zijn en waarom ze naar de maaltijd gekomen zijn. Je mag ook een statement maken en anderen het goede toewensen. Vanaf 19:00 is er muziek van de Wereldhuis Fusion band waarop gedanst mag worden!

Bij mooi weer vindt de maaltijd plaats in de Hoftuin, de prachtige monumentale binnentuin van de Protestantse Diaconie aan de Nieuwe Herengracht 18. Bij regen verhuizen we naar de kas op de binnenplaats van het Corvershof.

Het Wereldhuis is een veilige plek voor mensen zonder geldige papieren. Zij komen voor hulp, een gesprek, cursussen en om tegen de verdrukking in zelf initiatieven te ontwikkelen. In het Wereldhuis komen mensen die met hen meedenken en helpen hun netwerk te versterken. Hulpverleners, docenten, creatieve en solidaire Amsterdammers zijn betrokken bij deze groep.

Entree: €10,00
Reserveren: via deze link

We are Lief!
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
Wereldhuis
Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Het Wereldhuis
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam