Vrijheidsmaaltijd
Archief
Bommen op Rotterdam
5 MEI 2019
18:00 — 21:30
Koninklijke Industrieele Groote Club
Let op! Dit event is al verstreken.

De Koninklijke Industrieele Groote Club is al meer dan een eeuw aan de Dam gevestigd en beschikt over een tot de verbeelding sprekend interieur. Op zondagavond 5 mei heb je de mogelijkheid om deze bijzondere plek van binnen te zien en te genieten van een driegangendiner. De Club organiseert voor de 8e keer een Vrijheidsmaaltijd. Dit jaar staat het programma in het teken van Rotterdam in de oorlogsjaren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de regio Rotterdam meer dan driehonderd keer gebombardeerd door de Britse en de Amerikaanse luchtmachten. De geallieerde bommen maakten méér slachtoffers dan de Duitse bommen hadden gedaan op 14 mei 1940. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen nog immer zichtbaar.

De sprekers zijn de Rotterdamse Stadsverteller Nico Prins, schrijver en historicus Lennart van Oudheusden en Paul van Laar, directeur Museum Rotterdam.

Van Oudheusden heeft in 2018 het boek Target Rotterdam geschreven. Dit boek staat boordevol informatie over Rotterdam in de periode 1940-1945. Hij geeft deze avond een inkijkje in wat zich allemaal tijdens de oorlog heeft afgespeeld in de Rotterdamse regio.

Paul van Laar vertelt tijdens de vrijheidsmaaltijd over de experience ’40-’45 Nu in ‘zijn’ Museum Rotterdam. Het bombardement op Rotterdam is ruim driekwart eeuw geleden, maar dreunt nog steeds na in de stad. De experience zet je midden in het Rotterdam van mei 1940 met persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid.

Om 18:00 word je ontvangen in de Clubzaal met een welkomstdrankje. Het diner en de voordrachten vinden plaats van 18:30 tot 21:00. De avond wordt afgesloten met koffie of thee in de Clubzaal.

Entree: kosten van de maaltijd zijn €53,50 inclusief welkomstdrankje, driegangendiner, twee drankjes tijdens de maaltijd, tafelwater en koffie of thee.

Reserveren: meld je aan via clubinfo@igc.nl

Thema's
Rotterdam
Bommen op Rotterdam
5 MEI 2019
18:00 — 21:30
Koninklijke Industrieele Groote Club
Dam 27
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
De Koninklijke Industrieele Groote Club
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam