Vrijheidsmaaltijd
Archief
BOOST in de lieve stad
5 MEI 2018
18:00 — 22:00
BOOST
Let op! Dit event is al verstreken.

Een lieve stad, waarin ontmoeting en nieuwsgierigheid centraal staat. Juist nu, samen met nieuwe Amsterdammers voor wie vrijheid niet vanzelfsprekend is. Bij BOOST Transvaal ontstaat op 5 mei een ontmoeting tussen nieuwkomers en buurtbewoners, oude en nieuwe Amsterdammers, Nederlands sprekenden en Nederlands lerenden, koks en eters, muzikanten en dansers.

We ontmoeten elkaar op een kruispunt, midden in de Transvaalbuurt. Aan de tafels spreken bezoekers elkaar en delen samen het eten. Op het podium worden verhalen gedeeld en op de dansvloer wordt muziek gemaakt. Het podium wordt gedeeld door artiesten uit verschillende culturen die op deze avond bij elkaar komen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar andere, nieuwe of oude, Amsterdammers? Kom op 5 mei langs bij BOOST en vier samen de vrijheid van onze lieve stad!

Deze vrijheidsmaaltijd wordt samen georganiseerd door BOOST, Tugela854 en 5 mei Amsterdam en de Danie Theronstraat – Amsterdam.

Entree: gratis, maar neem iets te eten mee. Bij de bar kunnen drankjes worden gehaald. Er is geen pinautomaat, dus neem cash mee.
Reserveren: meld je aan via ons Facebookevent of stuur een email naar info@boostamsterdam.nl.

Programma

18:00  Inloop en welkom: zet jezelf op de (wereld)kaart!
Al het eten verzamelen op de buffet tafel
18:15  Welkomstwoord
Zwaluwkoor onder leiding van Luciana Cueto
18:45  Open buffet, samen eten en proef de smaken van de
wereld
20:00  Live muziek door Casa Blanca muziek van Fernando

Tijdens de maaltijd:
‘Portretten van vrijheid’ door fotografe Vivian Camphuijsen
‘Madame Chouchou – welk gedicht past bij jou?’ door kunstenares Zjuul Burgering

Over de projecten/kunstenaars

Het Zwaluwkoor is een initiatief van Stichting Philomela in samenwerking met BOOST onder leiding van zangeres Luciana Cueto. In het Zwaluwkoor zingen ‘nieuwe’ en ‘oude’ Amsterdammers van 11 verschillende nationaliteiten samen liederen van over de hele wereld.
www.philomela.nl

Madame Chou-chou. Een bijzondere literaire entertainment act. De waarzegster Chou-chou gebruikt geen glazen bol, maar gedichten om de bezoeker een bijzonder inzicht te verschaffen.
De dobbelstenen bepalen welk gedicht bij de bezoeker past. Een gesprek over de betekenis van vrijheid, buren en thuisvoelen volgen daar vanzelf op. Een verrassende en oeroude manier om poëzie opgediend te krijgen. Zjuul Burgering is Madame Chou-chou. Ze speelt al bijna haar hele leven toneel. Het liefste natuurlijk prinsessen. Maar eventueel ook een draak, een weerwolf, een cactus, en vanavond dus Madame Chou-chou.
www.keesenkoos.nl

Vivian Camphuijsen is fotografe in Amsterdam. Bevrijdingsdag is de dag van het vieren van de vrijheid, de dag waarop we allemaal samen komen om stil te staan bij hoe goed we het hebben en deze vreugde met elkaar te delen. Om deze dag kracht te geven zal zij een ‘wall of freedom’ maken. Zij maakt intieme en gevoelige portretten waar ieder in één zin mag vertellen wat voor hem of haar vrijheid op dit moment betekent. Vrijheid is er in alle vormen en alle maten!
www.viviancamphuijsen.nl

Fernando is een gitarist uit Spanje die al jaren lang in de buurt muziek maakt. Met zijn aanwezigheid worden buurtfeesten en evenementen nog vrolijker en mooier!

Thema's
Nieuwkomers
BOOST in de lieve stad
5 MEI 2018
18:00 — 22:00
BOOST
Ben Viljoenstraat 8
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
4 en 5 mei Amsterdam
BOOST
Danie Theronstraat - Amsterdam
Tugela85
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam