Vrijheidsmaaltijd
Archief
Capital Crisis – Mokum Meets Paris
5 MEI 2018
16:00 — 21:00
Street Art Museum Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.
Geef mij maar Amsterdam, het is mooier dan Parijs... Echt?

Op 5 mei 2018 organiseert Street Art Museum Amsterdam (SAMA) Vrijheidsmaaltijd naar aanleiding van haar street art expositie over Amsterdam in Parijs. Kom langs voor een heerlijke barbecue, een tour langs de kunstcollectie, het spel ‘Freedom to remember’ en swingende Franse en Jordanese muziek!

Vanwege de expositie ‘Mokum meets Paris’ staat de maaltijd in het teken staat van brood, kaas en worst, omdat dit in zowel Frankrijk als in Nederland wordt gegeten. Op 5 mei zijn alle buurtgenoten uit Nieuw-West en de rest van Amsterdam uitgenodigd bij SAMA bij elkaar te komen: mensen van verschillende nationaliteiten, met variërende ideeën over vrijheid en meningen over de stad Amsterdam.

Wat kan je hier verwachten?

  • Een welkomstoast met uitleg over de expositie van SAMA die in Parijs heeft plaatsgevonden.
  • Een tour langs de collectie van street art van SAMA.
  • Het spel ‘Freedom to remember’, aan de hand van een alternatieve map van Amsterdam door de kunstenaar Moste. Test hoe goed jij Amsterdam kent en kom erachter of Amsterdam wel of juist niet een ‘Lieve Stad’ is! Tijdens de maaltijd praten we hierover verder.
  • Een heerlijke Vrijheidsbarbecue.
  • DJ en live muziek van muzikanten uit de buurt aanwezig. We draaien zowel Frans chansons en Jordaanse muziek!

Wat verwachten we van jou?

  • Neem foto’s of een souvenir mee met een afbeelding waarop jij Amsterdam ziet als lieve stad. Deze plakken we op de muur in het museum en kan met elkaar worden gedeeld.

Entree: gratis
Reserveren: via Answers@StreetArtMuseumAmsterdam.com

Laat zien dat je naar dit event gaat op Facebook!

Over de expositie van SAMA in Parijs

In oktober 2017 was SAMA in Parijs op de 13 art fair, een tentoonstelling over urban contemporary art. Tijdens deze expositie heeft SAMA de rauwe kant van Amsterdam naar Parijs gebracht. Hier kwam de street art en punkbeweging en zijn invloed in Amsterdam uitgebreid aan bod. In de loop van de expositie heeft SAMA een participatief onderdeel bedacht waar inwoners van Parijs gevraagd: Wat komt er in jou op als je aan Amsterdam denkt? De input van de Parijzenaren is opgeschreven op een groot canvas en mee terug genomen naar Amsterdam.

Capital Crisis – Mokum Meets Paris
5 MEI 2018
16:00 — 21:00
Street Art Museum Amsterdam
Immanuel Kanthof
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Street Art Museum Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam