Theater
Archief
De Joodse Raad
4 MEI 2019
21:00 — 23:00
Nationaal Holocaust Museum
Let op! Dit event is al verstreken.

In het Nationaal Holocaust Museum i.o. speelt de voorstelling De Joodse Raad van theatergezelschap Mugmetdegoudentand. Hierin gaan twee jonge acteurs in gesprek over David en Virrie Cohen, en over zichzelf. Over toen en nu.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op initiatief van de Duitsers een raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moest besturen en een doorgeefluik werd voor instructies van de Duitse bezetter. David Cohen, al zeer actief binnen de vooroorlogse Joodse gemeenschap, nam (samen met Abraham Asscher) die taak op zich en plaatste zichzelf daarmee voor een duivels dilemma. De makers willen in deze eerste zoektocht behoedzaam Cohens mogelijke beweegredenen nagaan tijdens zijn verbijsterende werk.

Hoe staan twee jonge mensen tegenover de Joodse Raad? Kunnen zij zich verplaatsen in een situatie waarin ze verstrikt raken in dilemma’s en uitzichtloze keuzes? Want pas onder extreme omstandigheden blijkt hoe ingewikkeld het kan zijn om moreel goede keuzes te maken.

Kaarten

Kaarten kosten € 15,- incl. drankje na de voorstelling via web.prioticket.com/webscripts/jck/events_detail.php?ticket_id=8939&lang=nl5

Credits

Spel Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters
Regie en dramaturgie Lineke Rijxman
Tekst Sarah Sluimer
Tekstbijdrage en script Lineke Rijxman, Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters
Naar een idee van Joan Nederlof en Vincent Spee

De Joodse Raad
4 MEI 2019
21:00 — 23:00
Nationaal Holocaust Museum
Plantage Middenlaan 27
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam
Georganiseerd door
Mugmetdegoudentand
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam