Route
Archief
De route van Cathelijne Blok
4 MEI 2023 — 5 MEI 2023
Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.
Schrijver en journalist Cathelijne Blok vertelt op 4 mei zelf over haar familiegeschiedenis en gaat op 5 mei op pad in Amsterdam Noord.

De boekenjoden

In een zoektocht naar haar familiegeschiedenis kwam Cathelijne Blok, kunstjournalist en oprichter van de Titty Mag, er achter dat haar voorouders zogenaamde ‘boekenjoden’ waren. Cathelijne vertelt hierover op 4 mei samen met Edwin Becker, hoofdconservator van het Van Gogh Museum, en taalhistoricus en journalist Ewoud Sanders in het Van Gogh Museum.

Vrijheid toen en nu

Op 5 mei begint Cathelijne haar route met de culinaire wandeling ‘De Zure Stad‘, over de rijke geschiedenis in zuur en inleggerijen die nauw verweven is met de Joodse gemeenschap. Vervolgens schuift ze aan bij de Vrijheidsmaaltijd in de Tolhuistuin. De maaltijd wordt gekookt door leden van de In My Backyard (IMBY) community. Aan tafel ga je in gesprek over vrijheid; is Syrische vrijheid anders dan Nederlandse of Europese vrijheid? Cathelijne sluit haar route af bij Sexyland. Op 5 mei speelt Buggin’ Out Collective, een jongerencollectief uit Amsterdam Noord, met DJ-acts en optredens.

Bekijk de kaart met de route van Cathelijne.

Maak hier direct zelf een eigen route.

Tips

Andere verdiepende programma’s die Cathelijne aanraadt, zijn:

Cathelijne Blok
De route van Cathelijne Blok
4 MEI 2023 — 5 MEI 2023
Amsterdam

Amsterdam
Onderdeel van Routes
Website by HOAX Amsterdam