Herdenken
Archief
De Zuidas staat stil
4 MEI 2017
10:00 — 22:00
De Nieuwe Poort
Let op! Dit event is al verstreken.
Herdenking en herdenkingsdiner in De Nieuwe Poort.

Gedurende de hele dag staat er een pop-up monument op het Gustav Mahlerplein van de Zuidas. Om 20.00 vindt hier de officiële herdenking van de Zuidas plaats. Na afloop van de Herdenking kan er in de Nieuwe Poort een hapje gegeten worden tijdens het Herdenkingsdiner.

Herdenken op 4 mei is een waardevolle nationale traditie. Stil staan is iets wat op de Zuidas niet veel voorkomt, iedere dag rennen en vliegen de mensen op de Zuidas. De Nieuwe Poort is van mening dat men op de Zuidas dan ook best eens stil mag staan.

Ook dit jaar probeert De Nieuwe Poort de Zuidas te stimuleren tot een moment van reflectie. Daarom organiseren we een pop-up monument op het Gustav Mahlerplein gedurende de hele dag.

Om 20.00 uur zullen we samen stil staan tijdens de nationale herdenking. Voorafgaand aan de herdenking staat een spreker stil bij de waarde van de vrijheid waarin we leven.

Het programma

De hele dag: Pop-up monument
19.15 uur: Inloop
19.30 uur: Marcel Poorthuis spreekt
19.55 uur: Herdenking monument
20.02 uur: Mogelijkheid tot (gezamenlijk) diner

Entree: Het herdenkingsdiner kost €10,- p.p.

Reserveren: via de website.

Over De Nieuwe Poort: De Nieuwe Poort is een huis voor ontmoeting en inspiratie, waar oude bronnen ons helpen om de nieuwe tijden te begrijpen. De Nieuwe Poort staat voor aandacht en ideeënrijkdom, voor diepgang en betrokkenheid. Je kunt er tot jezelf komen, nieuwe inspiratie en nieuwe ontmoetingen opdoen.

Op 4 mei wordt niet alleen stilgestaan bij de dodenherdenking, maar ook bij de betekenis daarvan. Wat betekent herdenken vandaag de dag? Waarom is het belangrijk te herdenken?

Thema's
Monument
De Zuidas staat stil
4 MEI 2017
10:00 — 22:00
De Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2
Amsterdam
Georganiseerd door
De Nieuwe Poort
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam