Concert
Archief
Dodenherdenking Koor van Meneer de Wit
4 MEI 2023
19:30 — 22:00
Studio 1
Let op! Dit event is al verstreken.
Woon de lokale herdenking in De Baarsjes bij, gevolgd door een concert van Koor van Meneer de Wit.

We leven in een tijd waarin sommige jongeren niet meer geloven dat de Holocaust werkelijk heeft plaatsgevonden. Het lijkt ons daarom van belang naar de stem van de jeugd te luisteren. Hoe kijkt de jonge generatie aan tegen oorlog en vrede in heden en verleden?

Tijdens de dodenherdenking van het Koor van Meneer de Wit zal Finn Harder, een middelbare school scholier, daarom het verhaal vertellen dat hij van zijn grootouders heeft gehoord. Een verhaal over twee mensen die de Tweede Wereldoorlog allebei hebben meegemaakt, allebei met een heel ander verhaal. Die verhalen zijn, zeker gezien de herhaling van onmenselijke gewelddadigheden met ontelbare doden en gewonden als gevolg in de huidige oorlog in Oekraïne, belangrijk om vertelt te worden. Belangrijk is ook dat wij ons realiseren dat dergelijk geweld, dat een volk wordt aangedaan, hen nog generaties lang zal kwellen. Want dat is de les die we uit de Tweede Wereldoorlog hebben meegekregen.

Programma

Ontvangst vanaf 19.30 uur in Studio 1, Baarsjesweg 202.

We volgen het nationale programma met live beelden op een groot TV scherm en gaan om 19.50 uur naar het Witte Kruis aan de Baarsjesweg. Daar leggen we bloemen neer en houden er twee minuten stilte.

Vervolgens gaan we terug naar de studio en geeft scholier Finn Harder een voordracht over het oorlogsverleden van zijn grootouders. Hierna begint ons concert.

Er is koffie en thee voor onze bezoekers, ook na afloop van het concert worden de buurtbewoners uitgenodigd nog wat met ons te drinken.

Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Dodenherdenking Koor van Meneer de Wit
4 MEI 2023
19:30 — 22:00
Studio 1
Baarsjesweg 202
Amsterdam
Onderdeel van Herdenkingen & Stille Tocht
Website by HOAX Amsterdam