Vrijheidsmaaltijd
Archief
Familie Amsterdam – De kunst van het samenleven
5 MEI 2019
18:00 — 20:30
Museum Perron Oost
Let op! Dit event is al verstreken.

Op het monumentale perron bij Museum Perron Oost, het kleinste museum ter wereld, vindt een Vrijheidsmaaltijd plaats rondom migratieverhalen en de impact van oorlogsgeweld. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd onderzoeken we de kunst van het samenleven. Welk verleden delen we en welke toekomst zien we met elkaar?

De maaltijd wordt geopend door de voorstelling ‘De Migrant’ van Anaïs López. Op het perron vertelt zij het verhaal van Mynah een kleine zwarte vogel met gele pootjes, met een onstuimig kuifje, en een scherp keelgeluid. De Migrant is het opmerkelijke levensverhaal van een vogel. Een verhaal over de maakbaarheid van onze stad, over onze pogingen om een ideale maatschappij te vormen. Tegelijkertijd is het verhaal een metafoor voor onze houding tegenover de migrant.

Voorafgaand aan de Vrijheidsmaaltijd zal in het Perronhuisje de tentoonstelling Mijn huis heeft tunnels van de Syrische fotograaf Giath Taha worden geopend. Deze tentoonstelling zal te zien zijn t/m 2 juni.

Giath Taha is een fotograaf uit Syrie. Hij kreeg op jonge leeftijd een analoge camera van zijn vader. Hij brengt het dagelijks leven van gewone mensen in beeld door waargebeurde verhalen te vertellen van dichtbij. In museum Perron Oost gaat hij een installatie maken over vertrekken, reizen en ergens anders aankomen. Wat neem je mee van waar je vandaan komt en hoe bouw je daarmee je nieuwe thuis.

Bij de Vrijheidsmaaltijd is plek voor 100 personen en er wordt gekookt door koks uit de buurt.

Programma
15.00 uur: Opening tentoonstelling Mijn huis heeft tunnels
17.00 uur: Inloop/kaartverkoop
18.00 uur: Aan tafel & Voorstelling “De Migrant” van Anaïs López
20.30 uur: Einde

Entree: €7,50

Reserveren: via info@museumperronoost.nl of 06-53404786.

Familie Amsterdam – De kunst van het samenleven
5 MEI 2019
18:00 — 20:30
Museum Perron Oost
Cruquiusweg 11
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Museum Perron Oost
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam