Vrijheidsmaaltijd
Archief
Filosofisch ontbijt: tussen vrijheid en verbondenheid
5 MEI 2022
08:00 — 10:00
Tropenmuseum
Let op! Dit event is al verstreken.
Start je ochtend met een uitgebreid driegangen ontbijt én een inhoudelijk programma.

Op 5 mei organiseren het Tropenmuseum en Brainwash Festival een filosofisch vrijheidsontbijt van 8.00 – 10.00 uur in De Tropen café-restaurant.

Keuzevrijheid, zelfbeschikking, gaan en staan waar je wilt. We koesteren onze vrijheden, maar wat bedoelen we als we het over vrijheid hebben? De afgelopen twee jaar werd (pijnlijk) duidelijk hoe polariserend verschillende opvattingen van vrijheid kunnen werken. Tegelijkertijd worden we met onze neus op de feiten gedrukt: we zijn veel meer van elkaar afhankelijk dan we soms willen toegeven. In tijden van oorlog aan de randen van Europa komen vragen over vrijheid extra op scherp te staan.

Met historicus Annelien de Dijn duiken we tijdens het Vrijheidsontbijt in de woelige geschiedenis van vrijheid. Waarom zijn we zo in de war over vrijheid? En wie bepaalt wat vrijheid is? Zij gaat hierover in gesprek met journalist Naeeda Aurangzeb. Met filosoof en spoken word artiest Lev Avitan onderzoeken we wat een solidair vrijheidsbegrip voor ons allemaal kan betekenen. Singer songwriter Nana Adjoa neemt haar basgitaar mee en zorgt met haar nieuwsgierige poëtische teksten voor sfeervolle muziek.

Aan de ontbijttafel ontrafelen we een nieuw begrip van iets wat ons allemaal dierbaar is.

Dit programma is reeds uitverkocht. 

Filosofisch ontbijt: tussen vrijheid en verbondenheid
5 MEI 2022
08:00 — 10:00
Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Brainwash Festival
Het Tropenmuseum
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam