Kan wildplukken een verzetsdaad zijn? Za’atar en akoub zijn belangrijke kruiden in de Palestijnse keuken en groeien in het wild op rotsachtig terrein. Traditiegetrouw worden de kruiden verzameld door bewoners, maar de traditie van het wildplukken van deze planten komt in het gedrang, gezien het officieel verboden is door Israël.
Met de screening van de documentaire Foragers zien en proeven we de ingrediënten die op het scherm voorbij komen met een proefmenu geïnspireerd door drie verschillende Palestijnse chefs: Fadi Qattan, Laila El-Haddad en Nadia Irshaid Gilbert. Door Nihal Rabbani, kok en curator van het Palestinian Film Festival Amsterdam worden deze gerechten weer tot leven gebracht.
Het programma vindt plaats van 18.00 tot 21.00 uur in de historische zaal Theatrum Anatomicum van de Waag in Amsterdam. Bij het ticket zit de screening en het proefmenu inbegrepen. Dit programma in het kader van de Vrijheidsmaaltijd en Bevrijdingsdag wordt georganiseerd in samenwerking met het Palestinian Film Festival Amsterdam.
Bezoek De Waag
Bezoek het Palestinian Film Festival Amsterdam