Theater
Getuigenis
2 MEI 2024 — 4 MEI 2024
20:00
Frascati
Terwijl de woorden vloeien, wordt het morele kompas van de toeschouwer op scherp gezet.

In 1959 ontvouwt zich een intrigerend verhaal waarin een journalist, verzetsheld en voormalig medewerker van een verzetskrant, verstrikt raakt in het verleden. Onvermoeibaar jaagt zij op oorlogsmisdadigers. Wanneer de politie haar toestaat één van hen een uur lang te interviewen, begint een ontroerend gesprek dat verdergaat dan een simpel vragenvuur.

Terwijl de woorden vloeien, openbaren persoonlijke motieven en diepgewortelde gevoelens zich, waardoor het morele kompas van de toeschouwer op scherp wordt gezet. Goed en kwaad krijgen een nieuwe betekenis, terwijl de grenzen van de waarheid vervagen onder de last van het oorlogsverleden. In deze zoektocht naar de waarheid worden fundamentele vragen gesteld: bestaat er wel zoiets als een absolute waarheid? En zo ja, hoe beïnvloedt dit onze herdenkingen?

In de theatervoorstelling Getuigenis worden de diepste menselijke dilemma’s blootgelegd en wordt het publiek uitgenodigd om mee te reizen door een emotionele rollercoaster van verleden, heden en toekomst.

Getuigenis speelt op 2 en 3 mei om 20.00 uur en op 4 mei om 21.00 uur in Frascati.

Concept, spel: Roziena Salihu, Momo Samwel
Dramaturgische begeleiding: Jaïr Stranders, Patricia Oldenhave (Theater Na de Dam)

Getuigenis
2 MEI 2024 — 4 MEI 2024
20:00
Frascati
Nes 63
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam Kaarten: €10
Georganiseerd door
Theater Na de Dam
Website by HOAX Amsterdam