Theater
Archief
Hatta & De Kom – Sir Duke
4 MEI 2018
21:00
Theater Bellevue
Let op! Dit event is al verstreken.

In een muzikale en ritmische theaterdocumentaire duikt Orkater/Sir Duke in de geschiedenis van haar diaspora en brengt de vergeten verhalen van twee overzeese verzetsstrijders tot leven. Met Caribische klanken en de mysterieuze sound van Indonesië neemt Orkater/Sir Duke het publiek mee op reis naar het vooroorlogse koloniale Holland, waarin de Surinaamse Anton de Kom en de Indonesische Mohammed Hatta strijden voor zelfstandigheid van hun land. Tijdens een verblijf in Nederland in de jaren twintig kruisen zij elkaars pad. Die ontmoeting brengt hen tot een gezamenlijk gedachtegoed dat een bron van inspiratie bleek voor het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hatta & De Kom is het vervolg op Anton & Anton dat vorig jaar tijdens Theater na de Dam gepresenteerd werd. Op uitnodiging van Theater na de Dam werkt Orkater/Sir Duke dit onderzoek in vier weken uit tot een voorstelling over verzet, loyaliteit en broederschap.

Kaarten kosten 11,- / 16,50 euro en zijn te koop bij Bellevue Theater

Hatta & De Kom is een samenwerking tussen Orkater, Theater na de Dam en Theater Bellevueen is van 1 t/m 12 mei 2018 in Theater Bellevue te zien en op 18 mei in Bijlmer Parktheater.

Regie: Nita Kersten
Tekst: Esther Duysker
Spel & Muziek: Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes en Vernon Chatlein
Regiebegeleiding: Gijs de Lange
Muzikale leiding: Gery Mendes
Dramaturgie: Loulou Sjerps

Orkater/Sir Duke

Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. Het collectief met roots in Suriname, de Caraïben, Kaapverdië en Nederlands-Indië, belicht cultureel-diverse thema’s op een verfrissende, eigentijdse en muzikale manier, vanuit het streven nieuwe verhalen en klanken in het theater te brengen. Net als in de De Blackout van ’77 werkt Sir Duke in deze productie samen met percussionist Vernon Chatlein.

foto: Mounir Raji
Hatta & De Kom – Sir Duke
4 MEI 2018
21:00
Theater Bellevue
Leidsekade 90
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam
Georganiseerd door
Orkater/Sir Duke
Theater Bellevue
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam