Herdenken
Archief
Herdenking bij monument Gerard Terborgstraat
4 MEI 2019
19:30 — 20:30
Gerard Terborgstraat
Let op! Dit event is al verstreken.

In 2017 is in de Gerard Terborgstraat een monument onthuld ter nagedachtenis aan bewoners van Samenwerking die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd. De namen en adressen van deze bewoners, van wie de meeste een Joodse achtergrond hadden, zijn vermeld op dit monument, samen met hun geboorte- en overlijdensdata. Het monument is ontworpen door Victor Levie.

Evenals in 2018 wordt ook dit jaar op 4 mei een herdenking bij het herinneringsmonument georganiseerd. Belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Programma

Vanaf 19.30 uur is er een korte plechtigheid, waarbij twee buurtbewoners zullen spreken: bestuurder en politicus Alexander Rinnooy Kan en Myriam Mater-van Hulst, die als kind met een Joodse achtergrond de oorlog meemaakte. Passende muzikale omlijsting wordt verzorgd door een ensemble onder leiding van Martine van den Akker.

Deelnemers wordt verzocht een bloem mee te nemen en deze na de twee minuten stilte bij het monument te leggen. Zij kunnen ook naar joods gebruik een steentje op het monument leggen.

Na afloop is er voor belangstellenden een nazit bij De Nieuwe Coenen.

Herdenking bij monument Gerard Terborgstraat
4 MEI 2019
19:30 — 20:30
Gerard Terborgstraat
Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam