Herdenken
Archief
Herdenking Buitenveldert De Vrijheid Omarmd
4 MEI 2018
19:00 — 20:30
Buitenveldert
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 4 mei organiseert het WOCB weer de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog worden ook herdacht. Dat gebeurt zoals gebruikelijk op het ontmoetingseiland in het Gijsbrecht van Aemstelpark.

Het 4/5 mei comité Buitenveldert heeft dit thema invulling gegeven door verschillende sprekers uit te nodigen die de tijd doorlopen van de Tweede Wereldoorlog, via de inzet van Nederlandse militairen om vrijheid in de Wereld te brengen en houden, tot de jeugd die met de verworven vrijheid de toekomst in gaan.

Programma

Aanvang van de herdenking is om 19.25 uur in het Gijsbrecht van Aemstelpark. Na een korte inleiding zullen de verschillende sprekers de voordrachten houden, waarna, na het spelen van de taptoe, om 20.00 uur de twee minuten stilte zullen worden gehouden.

Na de twee minuten stilte zal het Wilhelmus gezongen en aansluitend door verschillende organisaties een krans gelegd worden. Aan het eind van de ceremonie zullen de aanwezigen uitgenodigd worden een defilé langs het monument te houden.

Na de ceremonie is er gelegenheid om in het Huis van de Wijk Buitenveldert ( A.J. Ernststraat 112) een kopje koffie met elkaar te nuttigen.

Zaterdag 5 mei: bevrijdingsbal

Een feestelijk gebeuren voor jong en oud(er) met het 23-koppige Nederlands Dansorkest. Een big band, gedirigeerd door Johan Winter. Tijdens deze traditionele dansavond speelt het orkest de dans- en muziekstijlen zoals die zich vanaf de ‘Roaring Twenties’ ontwikkelden in Amerikaanse en Engels ballrooms. Ze zijn onderdeel van de muzikale erfenis van de grootmeesters van de jazz en swing. Daarnaast behoren ook latin, ballads en blues tot het repertoire.

Plaats en tijd: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112 (t.o het Gelderlandplein), 20.00-23.30 uur.
Entree: gratis.
Info: Huis van de Wijk Buitenveldert 020-6449936 en/of www.wocbuitenveldert.nl

Herdenking Buitenveldert De Vrijheid Omarmd
4 MEI 2018
19:00 — 20:30
Buitenveldert
Van Nijenrodeweg 472
Amsterdam
Georganiseerd door
4/5 mei comité Buitenveldert
WOCB
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam