Herdenken
Archief
Herdenking Ransdorp – Herdenkingsbijeenkomst in een kleine gemeenschap
4 MEI 2021
19:30 — 20:30
Kerk Ransdorp
Let op! Dit event is al verstreken.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in de voormalige kerk van Ransdorp worden al diegenen herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Zoals in de rest van Nederland zal om 20.00 uur hiervoor 2 minuten stilte in acht genomen wordt.

Dit jaar zijn de gastsprekers Hella en Sandra Rottenberg. Samen schreven zij, na een intense speurtocht, het boek “De sigarenfabriek van Isay Rottenberg”. Een oproep over geroofd joods bezit brengt de nichtjes op het spoor van de sigarenfabriek die hun grootvader in 1932 overnam in het stadje Döbeln bij Dresden. Niet zomaar een fabriek, maar de modernste van Duitsland, waartegen de concurrenten fel campagne voeren. Waarom stapte hij in dit avontuur? En waarom bleef hij toen Hitler een half jaar later aan de macht kwam? Een even aangrijpend als boeiend verslag van een speurtocht: geschiedenis en familieverhaal in één.

De bijeenkomst zal muzikaal omlijst worden door de Waterlandse harmonie o.l.v. Thomas Geerts en de vlagceremonie m/m/v/ de leerlingen van o.b.s. de Weidevogel.

Aanvang

19.30 uur, in de voormalige kerk te Ransdorp.

Herdenking Ransdorp – Herdenkingsbijeenkomst in een kleine gemeenschap
4 MEI 2021
19:30 — 20:30
Kerk Ransdorp

Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam