Herdenken
Archief
Herdenking Sierplein
4 MEI 2021
Sierplein
Let op! Dit event is al verstreken.

In Nieuw-West wordt bij verschillende monumenten jaarlijks de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In coronatijd kunnen we daar niet samenkomen. De comités 4 & 5 mei Nieuw-West hebben daarom de film Herdenken in Nieuw-West laten maken. Zo kunnen we toch stilstaan bij de monumenten in de buurt.

Aan bod komen de monumenten aan de Haarlemmerweg, aan de Osdorperweg, op Plein ’40-’45, bij Meer en Vaart, op het Sierplein en het Joop Woortmanplein. Elk comité heeft een bijdrage geleverd in de vorm van een stukje geschiedenis, muziek, een gesprek of anderszins. Shirley Brandeis filmde en smeedde het geheel aan elkaar tot een korte, educatieve documentaire vol met beelden zoals we normaal gesproken herdenken. Hieronder kunt u de film bekijken en op de kaart kunt u zien waar de monumenten zich bevinden. Zodat u op een door uzelf gekozen moment de Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog kunt herdenken bij u in de buurt.

Bekijk hieronder de video (op 17min en 29 sec begint het filmpje over het Sierplein) en lees hier meer over 4 en 5 mei in Nieuw-West.

Herdenking Sierplein
4 MEI 2021
Sierplein
Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam