Herdenken
Archief
Herdenking Tuindorp-Oostzaan en Molenwijk
4 MEI 2018
18:00 — 20:30
Bethelkerk
Let op! Dit event is al verstreken.

Herdenken 4 mei – Tuindorp Oostzaan

18.00

Bethelkerk, Plejadenplein 44, bezichtiging tentoonstelling van de gedichten van groepen 8 van de scholen in de buurt

18.30

Herdenkingsbijeenkomst Bethelkerk met voordrachten leerlingen, bijdrage van ds. Trinus Hibma van de Bethelkerk met Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan.

19:00

Vertrek Stille Tocht Bethelkerk naar monument begin Meteorensingel. De stille tocht door Tuindorp is een zichtbare activiteit in Tuindorp Oostzaan naar de plechtigheden bij het monument.

19:30

Programma met Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan, gedichten en bijdrage van “stadsdeelbestuurder

20:00

Twee minuten stilte, gevolgd door kranslegging monument Meteorenweg

20.30

Koffie en thee bij het monument.


Herdenken 4 mei –
 Molenwijk

19.00-21:00

Cruijffcourt in de Molenwijk (bij de dierenboerderij) voetbaltoernooi (jongeren van 15-25 jaar)

20.00 Twee minuten stilte Cruijff-court.

Vredesambassadeur Lamyn Belgaroui rapt voorafgaand aan de twee minuten stilte. Wij nodigen u uit om deze speciale herdenking met eigen oren en ogen bij te wonen. Voor Molenwijkers is het een unieke kans om met buurtgenoten stil te zijn op 4 mei in de wijk.

“Sinds enkele jaren vindt op het Johan Cruyff-court in de Molenwijk op 4 mei een bijzondere evenement plaats. Her en der verspreid op het voetbalveldje staan jongeren stil. Een bal ligt werkloos in de hoek. In de verte sterven de laatste tonen van de taptoe uit. Het is 20.00 uur en het is oorverdovend stil als de lichten aangaan. Tijdens de stilte zijn alle jongeren in zichzelf gekeerd. Sommigen denken aan de vervolgingen in de tweede wereldoorlog, anderen denken wellicht aan conflicten die ze zelf van nabij hebben meegemaakt of vrienden van hen.

Na twee minuten gaan de lichten weer uit. De vredesambassadeur van Amsterdam-Noord neemt het woord. In een rap draait hij er niet omheen. De jongeren kunnen in vrijheid voetballen, maar die vrijheid is ooit zwaar bevochten en nog iedere dag wordt de vrijheid bedreigd. Dan barst het voetbalgeweld weer los.

Op het scherpst van de snede wordt om de bal bevochten. Vrienden zijn tegenstanders, maar als de wedstrijd voorbij is, lachen ze met elkaar en slaan ze elkaar op de schouders van plezier. Als je het ziet zou je het niet denken, maar toch is het waar…hier vond zojuist een dodenherdenking plaats.

Herdenking Tuindorp-Oostzaan en Molenwijk
4 MEI 2018
18:00 — 20:30
Bethelkerk
Plejadenplein 44
Amsterdam
Onderdeel van Herdenkingen & Stille Tocht
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam