Herdenken
Archief
Herdenking Tuindorp-Oostzaan
4 MEI 2021
Bethelkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Zoals ieder jaar is er op 4 mei 2021 een herdenkingsbijeenkomst in de Bethelkerk. Vanwege corona zal het net als vorig jaar een online herdenkingsbijeenkomst zijn, die dit keer samen met het 4/5 mei comité Midden Noord wordt georganiseerd.

Er zijn gedichten van kinderen van basisscholen uit Tuindorp en Midden Noord, filmpjes van Erfgoeddragers van In mijn Buurt, muziek door kinderen en een overdenking van Erna Berends (voorzitter Stadsdeelcommisie ). Om 17:30u gaat de stream open en om 18:00u start de uitzending, bekijk hier de bijeenkomst.

Tuindorp

4 mei
De gebruikelijke stille tocht van de kerk naar het monument kan niet gezamenlijk, maar wel individueel gelopen worden onder het beluisteren van een podcast. Beluister hier de podcast. Download hier de podcast route.

Van 14-16 uur liggen er rozen bij de Bethelkerk, die u mee kunt nemen bij uw stille tocht en die u met uw eigen tekst bij het monument kunt neerleggen.

5 mei
Op 5 mei zal er op vier plaatsen in Tuindorp Oostzaan Vrijheidsmaaltijdsoep te krijgen zijn tussen 14 en 18 uur. Kijk voor alle info voor de Soup to go op 4en5meiamsterdam.nl en onze Facebookpagina

Midden Noord

Vanaf het Fenix monument op de Kamperfoelieweg hebben wij een wandeling uitgezet. U loopt door de Bloemenbuurt en de Van der Pekbuurt langs 14 verschillende oorlogsverhalen uit de wijk. De 14 verhalen zijn te lezen op de posters die voor het raam hangen. Onderweg kunt u op 2 plekken luisteren naar een audioverhaal. In Museum Amsterdam Noord , Zamenhofstraat 28a is de tentoonstelling Noord Vrij te zien. Over 75 jaar bevrijding en herdenken. Hier vindt u de route of via onze Faceboekpagina

Herdenking Tuindorp-Oostzaan
4 MEI 2021
Bethelkerk
Plejadenplein 44
Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam