Herdenken
Archief
Herdenkingsbijeenkomst in de Hofkerk
4 MEI 2018
19:30 — 20:45
Hofkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in de Hofkerk ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog met sprekers en muziek.

Programma

19:30-20:45

Om 19.30 uur is er namens de Gemeente en namens de parochie een spreker. Na acht uur is er een kort herdenkingsconcert. Gespeeld wordt het stuk Les Angelus van Louis Vierne. Uitvoerenden zijn: Astrid Lammers, sopraan en Erik Jan Eradus, orgel.

Herdenken in de Hofkerk

De Hofkerk kent tenminste drie historische feiten die verwijzen naar de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Aan het orgel is de naam van Elisabeth de Bruin verbonden. Zij was een Joodse parochiane die de aanschaf van het orgel mede mogelijk heeft gemaakt. Elisabeth de Bruin is in Auschwitz vermoord. Daarnaast gedenkt de Hofkerk tien jonge mensen, die zijn weggevoerd en niet meer zijn teruggekomen. Hun namen staan in marmer geschreven en worden bewaard in de Mariakapel van de kerk.

Een 4 mei-herdenking werd voorheen gehouden in de Christus Koning-kerk. Deze kerk was de votiefkerk, gebouwd uit dankbaarheid voor het feit dat Amsterdam werd gespaard tijdens bombardementen. Thans maken de parochianen van de voormalige Christus Koning-kerk deel uit van de Hofkerk-parochie.

Website Hofkerk

Gratis entree, collecte na afloop.

Herdenkingsbijeenkomst in de Hofkerk
4 MEI 2018
19:30 — 20:45
Hofkerk
Linnaeushof 94I
Amsterdam
Georganiseerd door
Hofkerk-parochie
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam