Concert
Herdenkingsconcert 4 mei Obrechtkerk
4 MEI 2024
19:45 — 20:45
Obrechtkerk
Het Obrechtkoor en Orkest in de Neoromaanse kruisbasiliek uit 1907 met sobere sfeer en warme akoestiek.

Traditiegetrouw wordt in de Obrechtkerk op 4 mei een herdenkingsconcert gegeven, een muzikaal moment van contemplatie. In deze Neoromaanse kruisbasiliek uit 1907 is de sfeer sober en de akoestiek warm.

Het Obrechtkoor en Orkest, die de wekelijkse vieringen in deze kerk ondersteunen, voeren dit jaar onder leiding van hun vaste dirigent, Jane Lang een herdenkingsprogramma uit rond twee werken van Joseph Gabriel Rheinberger (1839–1901) te weten het Stabat Mater op.138 en 5 Hymnen op.140. Daarnaast worden de motetten “Weep, o mine eyes” van John Bennet en “O magnum mysterium” van Tomás Victoria ten gehore gebracht, evenals een “Ave Maria” van Stravinsky en het “Summa” van Arvo Pärt voor strijkorkest.

De korte voordracht zal dit jaar bestaan uit het gedicht Het woord reist op de rug van de geschiedenis. Met een warm welkom, twee minuten stilte en het gezamenlijk zingen van het Nederlandse Volkslied, omlijst door het concertprogramma wordt dit een herdenking waarin er ruimte is voor een gezamenlijke en een persoonlijke beleving.

Uitgelichte foto door ©Moniek Spaans

Herdenkingsconcert 4 mei Obrechtkerk
4 MEI 2024
19:45 — 20:45
Obrechtkerk
Jacob Obrechtstraat 28
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Bestuur Obrechtkoor i.s.m. dirigent Jane Lang
Website by HOAX Amsterdam