Rondleiding & wandeling
Herdenkingswandeling De Baarsjes
5 MEI 2024
10:00 — 11:30
Midwest
Ook in De Baarsjes heeft de oorlog heel veel sporen achtergelaten.

Op 5 mei is er een herdenkingswandeling door De Baarsjes. Onder begeleiding van twee leden van het Comité 4 en 5 mei De Baarsjes loop je langs plekken waar in de Tweede Wereldoorlog bijzondere dingen zijn gebeurd. Zoals onderduikadressen, huizen waar het verzet actief was, het huis waar de eerste oplage van Vrij Nederland is gedrukt en zo nog veel meer. Ook in De Baarsjes heeft deze oorlog heel veel sporen achter gelaten.

De wandeling gaat door de buurten en straten rond het Mercatorplein, zoals de Baffinstraat, de Witte de Withstraat, de Orteliuskade en de Van Spilbergenstraat. In een rustig tempo wordt er langs diverse interessante adressen gewandeld, en bij ieder adres wordt een uitleg gegeven.

De wandeling start om 10.00 uur. De start van de wandeling is bij Midwest, Cabralstraat nummer 1. Vanaf 9:30 is de inloop. De wandeling eindigt bij de OBA Mercatorplein waar we gezamenlijk van een Vrijheidsmaaltijd genieten. Bij die Vrijheidsmaaltijd is ook een optreden van Abdelkader Benali. Voor de Vrijheidsmaaltijd moet je je van te voren opgeven bij Judith Pot – 06 29649684 of via j.pot@combiwel.nl.

Herdenkingswandeling De Baarsjes
5 MEI 2024
10:00 — 11:30
Midwest
Cabralstraat 1
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Comité 4 en 5 mei De Baarsjes
Telefoon: 0613369633
Website by HOAX Amsterdam