Lezing & debat
Archief
Kanttekeningen bij geweldloze idealen
11 APR 2024
07:00
Online
Let op! Dit event is al verstreken.
Hoe het idealisme van geweldloosheid baat heeft bij realisme, en dit realisme tegelijkertijd afbreuk kan doen aan het ideaal.

Thirza Snoek en Marc Lamain gaan in gesprek met student Peter Victor over geweld, en in het bijzonder geweldloosheid (non-violence). Van oorlogsgeweld, ver weg of lang geleden; tot geweld dichterbij, dat vaak minder zichtbaar is. Ze bespreken wat we verstaan onder geweld en hoe we ons ertoe kunnen verhouden. Marc zoekt de grenzen op van de geweldloze idealen van Thirza en Peter – ‘het klinkt heel lief, maar werkt het ook?’

Je vindt deze nieuwste aflevering van ‘The Connective’ via deze link, of op jouw favoriete podcastplatform.

Wil je meepraten? Op 6 mei vindt de ‘On Campus Edition’ van deze aflevering plaats. Ga naar NEWConnective om je aan te melden. Het evenement vindt plaats van 16.30 tot 18.00 uur, in het VU-podium voor dialoog: 3D.

The Connective is een coproductie van NEWConnective en VU Campusradio. NEWConnective is het platform voor grote vragen in het leven, van filosofie tot religie, en betekenis tot verbinding. VU Campusradio is jouw podium voor creativiteit, van radio tot online content.

Kanttekeningen bij geweldloze idealen
11 APR 2024
07:00
Online
Georganiseerd door
NEWConnective
Website by HOAX Amsterdam