Cultureel programma
Archief
Hoofdevenement 3 Mei: Nationale Dag van Empathie 2024 – Thuis
3 MEI 2024
20:00 — 22:00
Pakhuis de Zwijger
Let op! Dit event is al verstreken.
Waar voel jij je thuis? Welke rol heeft je thuissituatie op je leven? Heb je wel eens een nieuw ‘thuis’ gevonden?

Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB) nodigt je van harte uit voor het hoofdevenement van de Nationale Dag van Empathie 2024! Op vrijdag 3 mei 2024 van 20.00 uur tot 22.00 uur organiseert Stichting Nederland Wordt Beter het hoofdevenement van de Dag van Empathie in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.

De Nationale Dag van Empathie vindt sinds 2012 plaats op de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag. Ieder jaar beklimmen diverse en uiteenlopende sprekers, dichters en muzikanten het podium. De sprekers en artiesten geven elk op hun eigen manier en met persoonlijke verhalen inzicht in hun drijfveren, achtergrond en cultuur en de manier waarop die hun kijk op de huidige samenleving bepalen. Door middel van hun verhalen, poëzie en muziek leert het publiek deze personen beter kennen.

Het thema van het hoofdevenement op 3 mei 2024 is ‘Thuis’. Waar voel jij je thuis? Welke rol heeft je thuis(situatie) op je leven? Heb je wel eens een nieuw ‘thuis’ gevonden? Bij nieuwe mensen, gemeenschappen of in een nieuwe plaats? Wat onze onderlinge verschillen ook zijn, we delen ons thuis: Nederland. Hoe zorgen we voor een collectief en veilig thuis? Het thema geeft aanleiding om het te hebben over zowel onderlinge verschillen als over een gemeenschappelijke basis.

Het volledige programma van 3 mei: de Nationale Dag van Empathie wordt later bekend gemaakt.

Meer informatie over de Dag van Empathie en andere activiteiten vind je hier: www.dagvanempathie.nl

Hoofdevenement 3 Mei: Nationale Dag van Empathie 2024 – Thuis
3 MEI 2024
20:00 — 22:00
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Nederland Wordt Beter
Pakhuis de Zwijger
Website by HOAX Amsterdam