Concert
Archief
Into Eternity
2 MEI 2024
20:15 — 21:15
De Duif
Let op! Dit event is al verstreken.
Een eerbetoon aan Vilma Grunwald, die het volle vertrouwen had dat liefde ons door en voorbij het einde draagt.

Een eerbetoon aan Vilma Grunwald, gebaseerd op de laatste brief aan haar echtgenoot, geschreven kort voor haar dood in Auschwitz. Andrée van Es (voorzitter van het Amsterdams 4 en 5 mei comité) neemt de brief deze avond in ontvangst.

Het muziekprogramma bestaat uit composities van Marion von Tilzer, uitgevoerd door een negenkoppig ensemble en versterkt door speciale enscenering en lichtontwerp om het publiek onder te dompelen in deze concertervaring.

Into Eternity, hoewel hartverscheurend, is een verhaal over het menselijk vermogen tot liefde. Een verhaal van moed en vertrouwen, verteld door een vrouw die oog in oog staat met de dood tijdens de Holocaust. In de brief aan haar echtgenoot laat Vilma haar licht schijnen over de kern van het aanvaarden van omstandigheden, zonder het geloof in de schoonheid van het leven en de hoop in de goedheid ervan te verliezen, met het volle vertrouwen dat liefde ons door en voorbij het einde draagt.

Muziek: Marion von Tilzer
Musici: Bella Adamova (mezzo sopraan), Maya Fridman (cello, vocals), Belinfante Quartet, Michael Hesselink (clarinet), Jacobus Thiele (percussie), Marion von Tilzer (piano, composities)
Dramaturgie: Diane Elshout
Licht: James Murray
Productie: Stichting MuziCan
Fotografie: Willem Schalekamp

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar.

Into Eternity
2 MEI 2024
20:15 — 21:15
De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam
Georganiseerd door
Theater Na de Dam
Website by HOAX Amsterdam