Vrijheidsmaaltijd
Archief
Is Syrische vrijheid anders dan Nederlandse of Europese vrijheid?
5 MEI 2023
18:30 — 21:30
Tolhuistuin
Let op! Dit event is al verstreken.
Ontdek het tijdens een heerlijke Syrische maaltijd in de tuin van de Tolhuistuin.

In de groene tuin van de Tolhuistuin vlak over het IJ staan de tafels klaar voor iedereen die met ons een Syrische drie-gangenmaaltijd wil delen. Is Syrische vrijheid anders dan Nederlandse of Europese vrijheid? Wat betekent het om onder een regime te wonen waar je niet anders mag denken dan jouw regering en je moet vrezen voor het leven van jezelf en je kinderen?

Aan lange tafels delen we met elkaar wat vrijheid voor jou betekent en hoe het je leven beïnvloedt als je ouders, je familie of jij zelf in je jeugd geen vrijheid had.

De maaltijd wordt ’s middags bereid door leden van de IMBY-community. IMBY (In My Backyard) is een community voor nieuwkomers en locals om elkaar beter te leren kennen. Er zijn buurtgroepen en regelmatig zijn er bijeenkomsten met een cultureel accent in de Tolhuistuin.

Deze avond zal er Syrische live muziek zijn en maken we ruimte voor verhalen. Onder de knusse en droge tent in de tuin van Tolhuistuin zitten we aan gezellige tafels om het echte gesprek met elkaar te kunnen voeren en ons te laten verrassen door de Syrische keuken.

Maaltijd 10,-

Drankjes op eigen kosten (water staat op tafel)

Reserveer je plek door een ticket te kopen via de agenda van Tolhuistuin.

Is Syrische vrijheid anders dan Nederlandse of Europese vrijheid?
5 MEI 2023
18:30 — 21:30
Tolhuistuin
Tolhuisweg 3
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam