Film
Archief
Kriterion herdenkt met Cinema Discutabel
4 MEI 2018
19:00 — 23:00
Kriterion
Let op! Dit event is al verstreken.
Aan de hand van film, muziek, stilte en sprekers herdenken we op 4 mei oorlogsslachtoffers van de Holocaust.

Programma

19:30

Op 4 mei beginnen we om 19:30 met de voordracht van een toespraak geschreven door Lilian Gonçalves-Ho Kang You, een Surinaamse juriste en mensenrechtenactiviste. Vlak voor de twee minuten stilte zal vierdejaars Conservatorium studente Sara Mazzarotto een vioolsolo spelen.

Na de herdenking vertonen we Het oog van de Naald, een film geregisseerd door Hedda van Gennep. Hoewel niet enorm bekend, is van Gennep veel geprezen om haar taboedoorbrekende televisie en film over de Tweede wereldoorlog in Amsterdam Oost. Ze maakte in 2016 ook een documentaire over Kriterion. Als eerbetoon draaien we deze film uit 1993 over een Joodse vrouw in een zoektocht naar een SS’er die haar leven redde.

21:15

Om 21:15 start de tweede film, Shadows, een Israëlische documentaire die dit jaar verscheen op IDFA. Eitan, Yigal en Miri vertellen over hun ouders, die misbruikt en mishandeld werden door de nazi’s. De film laat zien hoe lang de schaduwen zijn van de oorlog. Slachtoffers worden ineens daders als hun traumatische verleden zich uit in agressie naar hun kinderen.

Na afloop van Shadows is er een Q&A met de regisseur Noa Aharoni.

Tickets en reserveringen

Programma: €10,-. Gratis met Cineville pas!
Reserveren kan via 020 623 1708, kaarten kopen kan aan de kassa!

Kriterion herdenkt met Cinema Discutabel
4 MEI 2018
19:00 — 23:00
Kriterion
Roetersstraat 170
Amsterdam
Georganiseerd door
Kriterion
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam