Vrijheidsmaaltijd
Archief
Kunnen dieren oorlogshelden zijn?
5 MEI 2018
12:30 — 14:00
Singelkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Herdenken, vertellen en vieren: speciaal voor kinderen.

Op 5 mei organiseert de Doopsgezinde Singelkerk een Vrijheidslunch speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar en hun ouders/begeleiders. Te gast is kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak, schrijfster van het boek Oorlogsdieren en Soldaat Wojtek en winnares van de Gouden Griffel.

Kunnen dieren oorlogshelden zijn?

Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak gaat in gesprek met kinderen vanaf 9+ over vragen als: Wanneer ben je een held, wat is een held eigenlijk? En kan iedereen een held zijn? Hoe zien helden eruit? En… kunnen dieren helden zijn? 

Ze doet dit onder andere aan de hand van het verhaal van Rifleman Kahn, een Duitse herdershond die een heldenrol speelde bij de invasie van de geallieerden op Walcheren, november 1944. Ook andere dieren spelen een rol in haar verhaal. Zo is er de hond die bang voor onweer was en toch haar blinde baas wist te begeleiden uit de brandende toren in New York. 

In de pauze wordt er een lekkere Vrijheidslunch geserveerd.

Entree: €5,00 voor kinderen, €7,50 voor volwassenen. Met een stadspas ontvang je korting: €1,00 voor kinderen en €2,50 voor volwassenen. Graag contant betalen.
Reserveren: meld je vóór 4 mei aan via dit formulier. Er is plek voor 100 personen. Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassen.

Kunnen dieren oorlogshelden zijn?
5 MEI 2018
12:30 — 14:00
Singelkerk
Singel 452
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Singelkerk
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam