Lezing & debat
Archief
Lezing De vergeten dagboeken
18 APR 2023
20:00 — 21:00
Vrije Academie
Let op! Dit event is al verstreken.
Nina Siegal over ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van zeven dagboeken brengt ze de Tweede Wereldoorlog dichterbij dan ooit.

Slechts een paar dagen na de bevrijding van ons land begon het NIOD al met het verzamelen van opgetekende herinneringen aan de oorlogsjaren 1940-1945, in dagboeken, brieven en andere persoonlijke documenten.

Opgroeiend in een Amerikaanse familie die de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan, hoorde journalist Nina Siegal nauwelijks iets over haar familiegeschiedenis, laat staan over het bestaan van deze bijzondere collectie. Toen ze naar Nederland verhuisde en dit land steeds meer haar thuis ging noemen, begon haar zoektocht naar het verleden. Aan de hand van de dagboeken van drie Joden, twee nazisympathisanten, een verzetsstrijder en een fabrieksarbeider brengt ze de Tweede Wereldoorlog dichterbij dan ooit.

In de lezing vertelt de auteur over haar boek De vergeten dagboeken, dat een integer en indringend beeld van oorlog schetst en verzet en toont hoe wij herinneren, herdenken en reflecteren op het verleden.

Over de auteur

Nina Siegal is cultureel journalist en schrijft sinds 1997 voor o.a. The New York Times, ook schreef ze een aantal romans waaronder de historische roman Tulpen & terpentijn, over Amsterdam in de zeventiende eeuw. Oorspronkelijk is ze Amerikaans, maar ze woont al jaren in Amsterdam.

Lezing De vergeten dagboeken
18 APR 2023
20:00 — 21:00
Vrije Academie
Herengracht 368
Amsterdam
Kaarten: €18.50
Georganiseerd door
Vrije Academie
Website by HOAX Amsterdam