Theater
Archief
Männerbund UITVERKOCHT
4 MEI 2019
21:00 — 22:30
Frascati
Let op! Dit event is al verstreken.

Het Homomonument, Amsterdam. Drie roze driehoeken in graniet, gelegen op de Westermarkt, waar elk jaar op 4 mei de vervolging van homoseksuelen overal ter wereld wordt herdacht. Wat weinig mensen weten is dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote daling is geweest in de vervolging van homoseksuelen in Nederland. Sterker nog, de homo-scène leek in de bezettingstijd zelfs te floreren.

Getriggerd door deze bevindingen probeert acteur en theatermaker Lars Brinkman een nieuw licht te werpen op de geschiedenis die we allemaal denken te kennen. Is slachtofferschap verslavend? Is er een verband tussen homoseksualiteit en fascisme? Wat heeft de hechte mannenband, de aantrekkingskracht van het uniform en de verafgoding van het mannelijke lijf binnen het SS-leger met elkaar te maken?

In Männerbund vraagt Lars, zelf homoseksueel, zich af waarom we ons laten leiden door ongemak en schaamte in gesprekken over zaken die simpelweg niet eenduidig zijn. Hoe kunnen we op zoek gaan naar een eerlijke vorm van emancipatie?

Kaarten

Online uitverkocht, bel de kassa van Frascati 020 – 626 68 66

Credits

Spel en concept: Lars Brinkman
Coach: Martijn de Rijk

Männerbund UITVERKOCHT
4 MEI 2019
21:00 — 22:30
Frascati
Nes 63
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam
Georganiseerd door
Frascati
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam