Concert
Archief
Oekraïens Bevrijdingsdagconcert
5 MEI 2024
16:00 — 18:00
Luther Museum Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.
Volksmuziekensemble Uzory uit Zuid-Oekraïne treedt op 5 mei op in het Luther Museum.

Oekraïens volksmuziekensemble Uzory is al jaren een graag geziene gast in Nederland, geliefd om hun aanstekelijke melodieën en hoge muzikaliteit. De Advents-, Kerst- en Paastijd zijn de periodes waar het populaire ensemble vaak in Nederland rondtoert. Dit jaar hopen wij het ensemble opnieuw te mogen verwelkomen, in het kader van 4 en 5 mei.

Uzory ondervindt op dit moment zelf de meedogenloosheid van de oorlog aan den lijve. Dat men toch op Bevrijdingsdag voor ons in het Luther Museum Amsterdam wil optreden, maakt dit Bevrijdingsconcert extra betekenisvol. Op het repertoire staat Oekraïense volksmuziek, traditionals, klassieke en populaire muziek uit de hele wereld.

De leden van Uzory hebben hun muzikale opleiding genoten aan de conservatoria van Kyiv en Odessa. Zij zijn afkomstig uit de zuidelijke stad Mykolayiv, dat sinds de inval van Rusland (24 februari 2022) midden in het oorlogsgebied ligt. Helaas ligt Mykolayiv sinds kort aan het onmiddellijke front van de oorlogshandelingen en wordt hevig gebombardeerd. Het is daarom extra bijzonder dat Uzory nu (evenals in december 2023) toestemming van de Oekraïense autoriteiten heeft gekregen om het land te verlaten voor deze concerttournee.

Uzory Folk Music Ensemble
Oekraïens Bevrijdingsdagconcert
5 MEI 2024
16:00 — 18:00
Luther Museum Amsterdam
Nieuwe Keizersgracht 570L
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Museum Geelvinck met het Luther Museum Amsterdam
Telefoon: 0654794606
Website by HOAX Amsterdam