Vrijheidsmaaltijd
Archief
Oorlog en de tweede generatie
5 MEI 2022
18:30 — 22:00
Koninklijke Industrieele Groote Club
Let op! Dit event is al verstreken.
Diner en lezing bij de Koninklijke Industrieele Groote Club.

De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) organiseert voor de negende keer een Vrijheidsmaaltijd, deze staat dit jaar in het teken van ‘Oorlog en de impact op de volgende generaties’. Carien van Beek, Catherine Keyl en psychiater Wouter Gomperts komen ieder met hun eigen verhaal aan het woord.

Carien van Beek 
IGC Clublid, antropoloog, journalist en televisiemaker Carien van Beek komt er na de dood van haar vader achter dat hij zowel meedeed aan de Februaristaking in 1941 maar ook meevocht als vrijwilliger aan het Oostfront. Ze vertelt tijdens de Vrijheidsmaaltijd over deze ontdekking en de impact ervan op haar leven.

Catherine Keyl – ‘Oorlogsvader’
Presentator, documentairemaker en journalist Catherine Keyl ging op zoektocht naar de oorlogservaringen van haar vader. Zij heeft hier het boek Oorlogsvader over geschreven. Haar vader was altijd en eeuwig bezig met de oorlog. Op de meest ongelegen momenten werd zijn gezin geconfronteerd met kampverhalen vol gruwelijke details. Hij deelde dit het liefst tijdens verjaardagspartijen met een kamer vol visite. Catherine zal tijdens de maaltijd vertellen over welke invloed dit op haar heeft gehad.

Wouter Gomperts
Oorlog heeft op iedere betrokkene een andere impact. Als derde spreker komt klinisch psycholoog Wouter Gomperts aan het woord. In zijn praktijk heeft hij vaak met de gevolgen van de oorlog op tweede generaties te maken. Hij zal op wetenschappelijke wijze inzoomen op 2e generatie problematiek; helaas nog altijd een actueel thema gezien de verschrikkingen in de wereld die nog dagelijks plaatshebben.

Programma: Om 18.30 uur word je ontvangen in de Clubzaal met een welkomstdrankje. Het diner en de voordrachten vinden aansluitend plaats.
Entree: kosten van de maaltijd zijn €55,- inclusief welkomstdrankje, driegangendiner, twee
drankjes tijdens de maaltijd, tafelwater en koffie of thee.
Reserveren: meld je aan via clubinfo@igc.nl.

Oorlog en de tweede generatie
5 MEI 2022
18:30 — 22:00
Koninklijke Industrieele Groote Club
Dam 27
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur Kaarten: €55.00
Georganiseerd door
De Koninklijke Industrieele Groote Club
Telefoon: 0206242220
Website by HOAX Amsterdam