Theater
Archief
Oorlog in Oost: Verzet
4 MEI 2018
21:00
Hotel Arena
Let op! Dit event is al verstreken.

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Jelle Zijlstra en Nilay Ceber in de geschiedenis van Amsterdam-Oost ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Oorlog in Oost: VERZET

In Oorlog in Oost: VERZET stelt een groep jonge toneelspelers vragen over verzet in tijden van oorlog, en in het nu. Wanneer kom je in verzet? Vraagt onze huidige tijd om verzet? En…wat als de Joodse Amsterdammers die tijdens de oorlog zijn weggevoerd en vermoord weer een stem zouden krijgen. Wat zouden ze ons dan toeroepen vanuit de hopen as waarin zij zijn verdwenen?

De voorstelling wordt gespeeld in en om een bijzondere Amsterdamse locatie: Hotel Arena en eindigt, na een wandeling, met soep en brood in Theater Oostblok.

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Kaarten kosten 9,- euro en zijn te koop via Theater Oostblok

Regie Jelle Zijlstra
Regie-assistent Nilay Ceber
Spel een groep jonge toneelspelers uit Amsterdam
Productie Theater Oostblok
Met dank aan Theater Oostblok & Hotel Arena. Vertellers uit Amsterdam.

Oorlog in Oost: Verzet
4 MEI 2018
21:00
Hotel Arena
's-Gravesandestraat 55
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam
Georganiseerd door
Hotel Arena
Theater Oostblok
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam