Vrijheidsmaaltijd
Archief
Op de Zeepkist | Vrijheidsmaaltijd
5 MEI 2024
15:00 — 17:00
Podium Granate
Let op! Dit event is al verstreken.
"We zijn er om te verbinden, niet om uit elkaar te drijven" - Jalal ad-Din Rumi

Op 5 mei wordt de vrijheidsmaaltijd van Granate georganiseerd met, door en voor de bewoners van Chassébuurt in Amsterdam, stadsdeel West. Voor dit evenement nodigen we ons publiek uit om naast een vrijheidsmaaltijd, ook mee te doen aan Op de Zeepkist.

Op de Zeepkist is ons maandelijks evenement en vindt plaats op ons eigen podium op de Chasséstraat 91. Het is gewijd is aan woordkunst in al zijn vormen. Dichters, schrijvers, spoken-word-artiesten, toneelschrijvers, scenarioschrijvers, essayisten, columnisten, recensenten en elke andere woordkunstenaar , maar ook andere artiesten als dansers en muzikanten zijn van harte uitgenodigd om hun werk te delen met een intiem publiek. ‘Op de Zeepkist’ op 5 mei 2024 is een speciale editie die het vieren van Bevrijdingsdag onderschrijft met woorden van de Perzische dichter en mysticus Rumi: ‘We zijn er om te verbinden, niet om uit elkaar te drijven.’

Het publiek kan opgewarmd door de vrijheidssoep, genieten van de voordracht van gedichten, rijmend en rijmloos. We nodigen het publiek ook uit om spontaan voor te dragen, of het nu een persoonlijk verhaal is, zelfgeschreven poëzie, een bestaand verhaal of een oud rijm. Granate zorgt bij elke activiteit voor een sterke verbinding met poëzie en met elkaar, want vrijheid maken we samen.

Op de Zeepkist | Vrijheidsmaaltijd
5 MEI 2024
15:00 — 17:00
Podium Granate
Chasséstraat 83II
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Granate
Website by HOAX Amsterdam