Vrijheidsmaaltijd
Archief
Samen eten, praten en dansen in de Hoftuin
5 MEI 2019
17:00 — 21:00
Wereldhuis
Let op! Dit event is al verstreken.

De mensen van het Wereldhuis, een veilige plek voor mensen zonder geldige papieren, nodigen je van harte uit voor een heerlijke maaltijd in de prachtige Hoftuin of overdekte kas aan de Nieuwe Herengracht 18.

In het Wereldhuis ontmoeten we mensen die om allerlei verschillende redenen naar Nederland zijn gekomen. Ze zijn gevlucht of op zoek naar een open samenleving, werk en een beter bestaan. Vanwege hun ongedocumenteerdheid is het een zwaar bestaan. We willen onze gasten laten zien dat ondanks dit zware leven ze toch in staat zijn om hun talenten te laten zien op een plek als het Wereldhuis. Samen eten verbind. Voeg daar samen muziek maken en dansen aan toe en er ontstaat magie!

Vanaf 17.00 uur word je welkom geheten met live muziek. Na een toost op de vrijheid gaan we aan tafel en in gesprek met elkaar over de betekenis van vrijheid. Wie zijn de mensen van het Wereldhuis, welke vrijheid zoeken zij in Nederland? Hoe denken onze bezoekers over hun komst? Kennen buurtgenoten ook vormen van onvrijheid? Wat kunnen we voor elkaar betekenen? En hoe is het om je familie achter te laten? En wat is er nodig om onderdeel te worden van een nieuwe familie, familie Amsterdam?

Door middel van een open mic en zeepkist worden bezoekers uitgenodigd te vertellen wie ze zijn en waarom ze naar de maaltijd gekomen zijn. Je mag ook een statement maken en anderen het goede toewensen. Vanaf 19.00 uur is er muziek van de Wereldhuis Fusion band, waarop gedanst mag worden!

Bij mooi weer vindt de maaltijd plaats in de Hoftuin, de prachtige monumentale binnentuin van de Protestantse Diaconie aan de Nieuwe Herengracht 18. Bij regen verhuizen we naar de overdekte kas op de binnenplaats van het Corvershof, op hetzelfde adres.

Het Wereldhuis is een veilige plek voor mensen zonder geldige papieren. Zij komen voor hulp, een gesprek, cursussen en om tegen de verdrukking in zelf initiatieven te ontwikkelen. In het Wereldhuis komen mensen die met hen meedenken en helpen hun netwerk te versterken. Hulpverleners, docenten, creatieve en solidaire Amsterdammers zijn betrokken bij deze groep.

Entree: €10,00, inclusief welkomstdrankje. Je kunt ter plekke contact of met PIN betalen
Reserveren: via deze link. Er is plaats voor 100 personen van alle leeftijden.

Samen eten, praten en dansen in de Hoftuin
5 MEI 2019
17:00 — 21:00
Wereldhuis
Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Het Wereldhuis
Hoftuin
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam