Vrijheidsmaaltijd
Archief
Samen werken aan een Lieve Stad bij Stichting Turks Onderwijs Centrum
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
BOR Prof. Einsteinschool
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 5 mei organiseert Stichting Turks Onderwijs Centrum een Vrijheidsmaaltijd voor en door cursisten, vrijwilligers en alle buurtbewoners. Het thema is: Laten we samen werken aan een Lieve Stad.

De Vrijheidsmaaltijd zal worden geopend door Ismail Ercan, voorzitter van STOC. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd is er muziek en een dansvoorstelling van de kinderen die les volgen bij STOC. Ook zullen Hans Jansen en Tina van Reth spreken over de Lieve Stad.

Hans Jansen geeft Nederlandse taalcursussen en heeft veel ervaring in het samenbrengen van de Nederlandse en Turkse gemeenschap. Hij zal over de Tweede wereldoorlog en de problemen waar wij dagelijks tegen aanlopen vertellen.
Tina van Reth heet jarenlang bij ROC gewerkt en werkt nu al een tijd bij STOC. Ze begeleidt hier Turkse, Marokkaanse, Franse, Surinaamse en Nederlandse vrouwen.

Afsluitend kan er verder met elkaar gepraat worden onder het genot van lekker eten en drinken. Onze vrijwilligers en stagiaires gaan ons helpen met het klaarmaken van het eten en nemen zelf ook een bord hapjes mee. Graag vragen wij of jij ook een bord met hapjes meeneemt, zodat wij gezamenlijk kunnen eten en drinken.

Entree: gratis
Reserveren: via stoc@hetnet.nl o.v.v. ‘Vrijheidsmaaltijd’ (tot 2 mei). Er is plaats voor 80 personen.

STOC is een multicultureel buurtcentrum voor de bewoners van Nieuw-West. STOC biedt kinderen en volwassenen begeleiding om als Amsterdamse burgers deel te nemen aan het leven van alledag, op school, op het werk en tijdens de dagelijkse boodschappen. Ook wordt er Nederlandse lesgegeven aan zo’n veertig vluchtelingen afkomstig uit Syrië en Eritrea. STOC wil ervoor zorgen dat nieuwe Amsterdammers zich veilig gaan voelen in Amsterdam. Deze mensen, zowel de ouderen als de kinderen, zullen later een belangrijke onderdeel zijn van onze multiculturele samenleving.
Samen werken aan een Lieve Stad bij Stichting Turks Onderwijs Centrum
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
BOR Prof. Einsteinschool

Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
STOC (Stichting Turks Onderwijs Centrum)
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam