Theater
Archief
Schuldig landschap
4 MEI 2024
21:00
Koninklijk Theater Carré
Let op! Dit event is al verstreken.
Malou Gorter legt in Carré verantwoording af over hoe we omgaan met ons oorlogsverleden.

Het is 4 mei. Koninklijk Theater Carré, Amsterdam. Malou Gorter legt verantwoording af over hoe we omgaan met ons oorlogsverleden. Hoe gaan we om met slachtoffers, wat kleurt onze herinnering en waar kijken we liever van weg? Ze erkent dat er dingen beter hadden gekund, maar verzet zich tegen het beeld dat er niks goed is gegaan.

Toneelschrijver Nathan Vecht schreef speciaal voor deze avond de monoloog Schuldig landschap, over hoe de oorlog en het herdenken daarvan tot op de dag van vandaag een open zenuw raken. Gorters optreden wordt ondersteund door live zang en muziek.

Theater Na de Dam in Carré
Jaarlijks produceert Theater Na de Dam op 4 mei, in het kader van de Nationale Dodenherdenking, een avond in de piste van Carré en initieert daarbij ontmoetingen tussen kunstenaars die nooit eerder samenwerkten.

Cast
Malou Gorter speelt sinds 2019 in de serie Oogappels en speelde onder andere in series als De verschrikkelijke jaren tachtig en Hollands Hoop. Op toneel speelde zij onder andere de hoofdrol in de toneelversie van Borgen. Nathan Vecht schreef toneelstukken en musicals voor onder meer Het Nationale Theater en het DeLaMar Theater en tv-series als Het jaar van Fortuyn en Missie Aarde. Abdel Daoudi is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties (Geschiedenis van Geweld) en maakte in de afgelopen jaren meerdere producties bij Theater Oostpool, waaronder Macbeth en El Mektoub.

Spel: Malou Gorter
Muziek: Met live muziek en zang
Tekst: Nathan Vecht
Regie: Abdel Daoudi
Dramaturgie: Jaïr Stranders
Scriptadvies: Willemijn Barelds
Productie: Patricia Oldenhave
Concept: Theater Na de Dam
Met dank aan: Koninklijk Theater Carré en Het Nationale Theater

Schuldig landschap
4 MEI 2024
21:00
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115 /125
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam
Georganiseerd door
Theater Na de Dam
Website by HOAX Amsterdam