Cultureel programma
Archief
Shula Tas in gesprek met Arnon Grunberg
5 MEI 2024
12:00 — 13:00
Torpedo Theater
Let op! Dit event is al verstreken.
VOLGEBOEKT. Hoe kunnen we herdenken in deze conflictueuze tijd?

De betekenis en politieke lading van “dit nooit weer” is in het middelpunt van politiek getrouwtrek terechtgekomen. De Tweede Wereldoorlog wordt er continu bijgehaald: als vergelijking met of als rechtvaardiging van het conflict in Israël en Gaza. Shula Tas onderzoekt in een gesprek met schrijver Arnon Grunberg hoe we kunnen herdenken in deze conflictueuze tijd.

Shula Tas is schrijver, interviewer en programmamaker. Ze onderzocht o.a. de culturele kloof tussen stad en platteland in de zesdelige serie Shula door stad en land voor het Algemeen Dagblad (2023), en debuteerde met de veelgeprezen roman Waar gezongen wordt (2022).

Arnon Grunberg is schrijver en columnist. Hij debuteerde op drieëntwintigjarige leeftijd met de roman Blauwe maandagen (1994) waarvoor hij werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Hij won twee keer de AKO literatuurprijs, twee keer de Gouden Uil en één keer de Libris Literatuurprijs. Zijn werk is in 30 talen vertaald. Grunbergs oeuvre is in 2009 bekroond met de Constantijn Huygensprijs en in 2022 met de P.C. Hooft-prijs en de Johannes Vermeer Prijs.

Het programma is gratis toegankelijk, maar vanwege het beperkt aantal plaatsen moet je een plek via de knop ‘deelnemen’ reserveren.

Beeld: Sander Voerman

Shula Tas in gesprek met Arnon Grunberg
5 MEI 2024
12:00 — 13:00
Torpedo Theater
Sint Pieterspoortsteeg 33
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Website by HOAX Amsterdam