Herdenken
Archief
Stille Tocht
4 MEI 2024
17:45 — 19:30
Stadhuis
Let op! Dit event is al verstreken.
Wandel mee met deze Amsterdamse herdenking in een Stille Tocht naar de Dam.

Doe mee aan de bijzondere traditie van de Stille Tocht en loop mee door het hart van de oude Jodenbuurt. Sluit je aan bij de Stille Tocht naar de Nationale Herdenking op de Dam. Zonder een reservering is het niet mogelijk om de Dam te betreden. Reserveren kan via www.stilletocht4mei.nl. Let op: er is beperkt plek.Of ga na de Stille Tocht naar een van de vele andere herdenkingen. In je eigen buurt of op ontdekkingstocht in de stad.

1 / PROGRAMMA STADHUIS

17.45 MUZIEK VAN KONINKLIJK ZIGEUNERORKEST ROMA MIRANDO

18.00 AANVANG TOESPRAKEN
Welkomstwoord voorzitter Amsterdams 4 en 5 mei comité Andrée van Es / Michiel Servaes (algemeen directeur Oxfam Novib) spreekt over zijn Joodse familie uit Amsterdam / Voordracht door Benjamin Fro (rapper, zanger, dichter en tekstschrijver) over opgroeien in een voormalige Joodse buurt

18.12 START STILLE TOCHT RICHTING DE NATIONALE HERDENKING OP DE DAM

ROUTE STILLE TOCHT

2 / NATIONAAL HOLOCAUST NAMENMONUMENT
Vanaf het Stadhuisplein loopt de Stille Tocht door de Nieuwe Amstelstraat, langs het Jonas Daniël Meijerplein en het Nationaal Holocaust Namenmonument.

3 / SCHADUWKADE
De namen van de vermoorde Joodse Amsterdammers die op het monument van de Schaduwkade staan worden voorgedragen.

4 / WALTER SÜSKINDBRUG
Accordeonmuziek door Josie Smit.

5 / REMBRANDTPLEIN
Op het grote scherm op het Rembrandtplein is een verzameling afscheidsbrieven van Amsterdammers te zien, samengesteld door auteur Bianca Stigter. Het zijn afscheidsbrieven van onder meer verzetsmensen, onderduikers en Joodse Amsterdammers.

6 / NATIONALE HERDENKING OP DE DAM
Bij de Nationale Herdenking op de Dam is een speciaal vak gereserveerd voor alle deelnemers van de Stille Tocht. Zonder een reservering is het niet mogelijk om de Dam te betreden. Reserveren kan via www.stilletocht4mei.nl. Let op: er is beperkt plek. Deelnemers aan de Stille Tocht kunnen na het lopen van de route ook nog aansluiten bij een van de 50 Amsterdamse herdenkingen.

/ De Stille Tocht is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels.
/ Er is een tolk Nederlandse Gebaren Taal aanwezig.

Stille Tocht
4 MEI 2024
17:45 — 19:30
Stadhuis
Amstel 1
Amsterdam
Onderdeel van Herdenkingen & Stille Tocht
Website by HOAX Amsterdam