Vrijheidsmaaltijd
Archief
Syrische Vrijheidsmaaltijd
5 MEI 2024
18:00 — 22:00
Tolhuistuin
Let op! Dit event is al verstreken.
Koester de ontmoeting tussen nieuwe Amsterdammers met een vluchtverleden en gewortelde Amsterdammers en geniet van de muziek van de gevluchte Soedanese band 'Brothers'.

Schuif op 5 mei aan bij de grote Syrische Vrijheidsmaaltijd. Drie gangen, bereid door leden van de community van IN MY BACKYARD, om samen de vrijheid te vieren. De kern van deze bijzondere Vrijheidsmaaltijd is de ontmoeting aan de eettafel tussen nieuwe Amsterdammers met een vluchtverleden en gewortelde Amsterdammers. Samen praten we over vrijheid en onvrijheid, omdat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Musicians Without Borders verzorgt de muzikale omlijsting met de Soedanese band ‘Brothers’. De Soedanese broers speelden al samen in hun thuisland, maar moesten vluchten naar Nederland. Nu wonen ze in een AZC in Friesland. Tussen de gangen door hoor je ook het verhaal van de directeur van Musicians Without Borders, Laura Hassler, en haar passie om met muziek verschillen te overbruggen en onderling begrip te kweken.

Na de maaltijd is er tijd voor dans en plezier. We schuiven de tafels en stoelen opzij en krijgen een workshop in de Dabke dans. Dabke is de authentieke arabische dans die mensen samen brengt. Iedereen kan meedoen.

IN MY BACKYARD is een community die bestaat uit buurtgroepen met nieuwe en lokale Amsterdammers uit de hele stad. De community nodigt iedereen uit voor deze avond.

 

Syrische Vrijheidsmaaltijd
5 MEI 2024
18:00 — 22:00
Tolhuistuin
Tolhuisweg 3
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden Kaarten: €15
Georganiseerd door
IMBY en Tolhuistuin
Website by HOAX Amsterdam