Theater
Archief
Tegen het vergeten
4 MEI 2022
21:00 — 22:00
Plein Theater
Let op! Dit event is al verstreken.
Jongeren uit Amsterdam Oost spelen een muzikale voorstelling in het Plein Theater.

Je vergeet je sleutels, je vergeet de verjaardag van een vriend. Je vergeet de was uit de droger te halen, je vergeet iemand gedag te zeggen. Iedereen vergeet wel eens iets. Iets kleins. Iets van praktische aard, vaak duurt het maar een paar uur voordat je er aan herinnerd word. Een klein briefje op de koelkast, een blik in je agenda. Ohja!

Maar we vergeten ook de grote dingen. Hele geschiedenissen. De oorlog en de mensen die daarbij zijn omgekomen. Mensen die hun leven hebben gegeven op dat wij nu in vrijheid kunnen leven. Waarom vergeten we steeds? Een plaatje in een boek, een monument, een nationale herdenking. Ze helpen ons herinneren. Maar dat zijn korte momenten in een mensenleven. Waarom vergeten we steeds?

Jongeren uit Amsterdam Oost verdiepen zich onder leiding van theatermaker Femke Heskes in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Hun bezoek aan het Nationale Holocaust Namenmonument op de Weesperstraat vormt de basis voor de muzikale voorstelling ‘Tegen het vergeten’, dat op 4 en 5 mei gespeeld zal worden in het Plein Theater.

Spel: Teuntje van Zomeren, Lis Baselier, Titus Theunissen en Olivia Smissaert.
Concept/regie: Femke Heskes
Productie: Plein Theater
Met dank aan: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

Tegen het vergeten
4 MEI 2022
21:00 — 22:00
Plein Theater
Sajetplein 39
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam Kaarten: €5
Website by HOAX Amsterdam