Film
Archief
The Pianist (re-release)
4 MEI 2024 — 5 MEI 2024
Tuschinski
Let op! Dit event is al verstreken.
Roman Polanski’s meesterwerk, winnaar van drie Oscars, nu in 4K gerestaureerd.

Roman Polanski’s meesterwerk, winnaar van drie Oscars, is nu in 4K gerestaureerd. The Pianist vertelt het waargebeurde levensverhaal van de briljante jonge pianist en componist Wladyslaw Szpilman wiens veelbelovende carrière bruut werd onderbroken door de start van de Tweede Wereldoorlog.

Oscarwinnaar Adrien Brody kruipt in de rol van Szpilman; de meest geprezen jonge muzikant van zijn tijd en vertelt het verhaal van diens heroïsche en inspirerende overlevingsreis wanneer de oorlog uitbreekt. Daarbij krijgt hij op onwaarschijnlijke wijze hulp van een sympathieke Duitse officier. The Pianist is een onvergetelijk epos over de kracht van hoop en de veerkracht van de menselijke geest. Een wonderbaarlijk overlevingsverhaal dat op meesterlijke wijze tot leven is gebracht door de visionaire filmmaker Roman Polanski in zijn meest persoonlijke film ooit.

Bekijk op 4 en 5 mei The Pianist opnieuw bij Koninklijk Theater Tuschinski en Pathé City in Amsterdam. Tickets zijn te koop via de website van Pathé.

The Pianist (re-release)
4 MEI 2024 — 5 MEI 2024
Tuschinski
Reguliersbreestraat 26-34
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur Kaarten: €10
Georganiseerd door
Pathé
Website by HOAX Amsterdam