Theater
Archief
TROOST
4 MEI 2023
19:30 — 20:15
Podium Mozaïek
Let op! Dit event is al verstreken.
Verdriet zit in ons allemaal. Verdriet om wat is geweest, om dat wat er niet meer is en om onze gedeelde geschiedenis.

Mensen met een verstandelijk beperking uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermaker Noa Tielens in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met elkaar over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling TROOST.

Verdriet zit in ons allemaal. Verdriet om wat is geweest, om dat wat er niet meer is en om onze gedeelde geschiedenis. We leren dat we dit mogen voelen en delen met anderen. De spelers nemen je mee in hun wereld van verdriet, strijd en verlies, maar tonen ook hun vermogen een ander te helpen, te troosten en vooral om niet op te geven. In de voorstelling TROOST laten de spelers van LeBelle zien hoe onvoorwaardelijke steun en liefde eruit ziet in tijden van onrust en strijd.

Reserveren voor de voorstelling kan door een mail te sturen naar reserveringlebelle@cordaan.nl.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar oud.

TROOST
4 MEI 2023
19:30 — 20:15
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam Kaarten: €10
Georganiseerd door
Theater LeBelle
Theater Na de Dam
Website by HOAX Amsterdam