Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vannacht naar Dag
5 MEI 2020
12:00 — 18:00
Doopsgezinde Singelkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
een alternatieve 'ontbijtvoorstelling'

Op dinsdag 5 mei biedt de Doopsgezinde Singelkerk een alternatieve ‘ontbijtvoorstelling’ aan in het kader van de Amsterdamse Vrijheidsmaaltijden met de voorstelling Vannacht naar Dag. Geheel in lijn met de RIVM-richtlijnen is de voorstelling inmiddels in onze Singelkerk opgenomen en bewerkt voor online vertoning. Speciaal voor Bevrijdingsdag kun je hier op elk moment van deze dag van genieten.

Quirine Melssen vertelt in haar voorstelling persoonlijke oorlogsverhalen, begeleid door Eddy van Dijken op vleugel en Jelte van Andel op cello. Zoals het verhaal van Quirine’s moeder die de slag om Arnhem meegemaakt heeft, en vier andere persoonlijke verhalen die samen een geheel vormen en verschillende gezichtspunten laten zien. De verhalen in de performance starten in de Tweede Wereldoorlog maar lopen door tot het heden. Wij leven nu in vrijheid maar op andere plaatsen in de wereld is er oorlog en zijn er nog steeds zijn er veel mensen op de vlucht. Iedere oorlog bevat dezelfde gruwelijkheden en dilemma’s. Daarom hebben de vijf verhalen in de performance een universele waarde. Wat doen wij met onze kennis van het verleden? Hoe bewaren we onze herwonnen vrijheid? Hoe kunnen het verleden zin geven?

Na de nacht wordt het altijd weer dag. Zoals ook op de zondagochtend bij het begin van de dienst steevast een kaars aangestoken wordt als symbool voor het licht dat sterker is dan de duisternis. Om de terugkeer en overwinning van het licht te vieren wordt deze performance dan ook vroeg in de ochtend online aangeboden vanuit de Doopsgezinde Singelkerk.

Vannacht naar Dag
5 MEI 2020
12:00 — 18:00
Doopsgezinde Singelkerk
Singel 452
Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam